miercuri, 21 octombrie 2020

Reminder


 Trec in fuga pe langa frigider, ma intorc, deschid usa, scot masca, o pun pe masa. Trec in fuga adunand hainute, cartea de scoala, aud telefonul bazaind. Mai dau o strigare dupa baieti in timp ce caut castile. Telefonul bazaie, baietii coboara scarile, gasesc castile. Le conectez la laptop, intru in sedinta. Juniorul vine curios sa vada fetele colegilor, Vlad trece dintro camera in alta cautand. Incep sa prezint in timp ce ma lupt cu mocuta de copil care vrea sa zica ceva. Imi pare dulce tare si desi mama care prezinta conceptul in fata directorilor mai are un pic si clacheaza, mama care tine mogaldelul dupa umeri incercand sa ii aranjeze hainuta, se topeste din dragalasenie. Azi nu fac eu school run, de unde tot haosul. Ies baietii din casa, si mama-job intra in full mode. Urmatoarea ora rezolvam problemele, ne felicitam pt solutie.. stabilim urmatoarea sedinta. Seful imi zice sa raman pe casca, dupa ce pleaca toti. Ma intreaba daca e totul ok, da da ii raspund, pana la sfarsitul zilei rezolvam. El insista, si ma intreaba cate ore lucrez pe zi in ultima vreme, mai mult de 10 ii raspund. Alternand cu ce e de rezolvat si pe acasa.

Imi zice sa ii zic daca poate sa-mi fie de ajutor. Auzise taraboiul pregatirii pt scoala, auzise si mogaldeata curioasa. Si in timp ce sotia ii aducea cafeaua la birou, in timp ce el se aranja pt camera, si-a dat seama ca in casa mea eu sunt cu dublu rol, jobul nostru dar si jobul sotiei.
Nu e ca si cand nu ma gandisem, insa de-abia acum rezona de-a-ntregul. Facem lucruri fara sa ne gandim, fara sa luam in considerare tot efortul depus, ne cramponna de ceea ce mai avem de facul, fara sa constientizam ce facem deja.

Ubi a ajuns la munca, ma suna sa ma intrebe daca sunt ok, nici unul nu a reusit sa pupe micul dejun azi, ne facem planuri pt pranz. Pun castile deoparte, iau masca, o pun sub ochi si merg in bucatarie. Ploua mocaneste si e frig, pun ibricul la fiert, aleg cana de ceai..E domol in casa, si stau sa ma gandesc cate am reusit azi. Fac poza, reminder ca desi pare haos uneori, de fapt e chiar bine.

3 comentarii:

  1. Zic ca e mai bine acum ... înainte aveam naveta, ore in plus, departe de casa...
    Cel puțin acum rezolv si casa printre taskurile de la job :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este bine si rau cu lucratul de acasa. Garantat castigi niste ore in plus cu familia( orele pe care le petreceai pe drum) dar cand stai asa mult acasa apar multe alte taskuri pe langa cele uzuale de la job si daca mai este si cazul de scoala de acasa...deja iti urez succes si am auzit ca romul in cafea este foarte bun si eficient :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe scoala a inceput in Septembrie la noi, nu mai facem homeschool :)
      Rom in cafea n-am turnat, doar gin in apa tonica :))

      Ștergere