duminică, 22 mai 2011

O secunda cat o luna




Duminica dimineata.
Sunt treaza de aproape o ora..consecinta schimbului 1 de saptamana trecuta..Oare o sa scap de trezitul de la ora 5? Oare nu cumva sunt nemultumita, fara sa-mi dau seama, de ceva de viata considera ca trebuie sa-mi ofere acum? Parintele meu imi spunea odata, ca e mai bine sa-mi fie dat sa trec prin greutati la tinerete, cand exista forta si puterea de a le depasi, cand exista bucuria tineretii de a cauta ceva bun in toate, decat sa trec prin greutati la batranete, cand nici trupul nu poate sa mai sustina o incercare! De multe ori am trecut prin incercari de necrezut! cei din jurul meu imi ziceau ca sunt ghinionista de-a dreptul! insa ma gandeam in sinea mea ca trebuie sa invat din asta, trebuie sa caut scanteia de lumina pt care a fost ingaduit restul intunericului! Asa ca acum, chiar daca nu sunt pe deplin multumita de viata profesionala (ce-mi ocupa jumatate de zi fara drept de apel), ma agat de scanteia mea de lumina si stiu ca la un moment dat se va dovedi util tot "filmul" asta!
Dar pornisem cu ideea de a scrie altceva! ce ti-e si cu varsatorii astia ce se pierd in fire epice si cad in detalii..atat de plicticoase pt mare parte din auditoriu! :)
Cum somnul s-a dus, cu toate ca m-am agatat de el..am inceput sa misun prin casa, very quietly pt ca inca lumea doarme..Norocosii! :) am pus hainele Dutzului in dulap, le-am pus si pe ale mele, apoi masca hidratanta de dimineata, prilej cu care am dat peste cearcanele ce-mi apar dupa ce ma trezesc (normal, nu?), apoi am privit cerul si m-am bucurat de jungla verde ce se intinde in fatza geamului si am vrut sa ies afara, asa dimineata cand inca populatia doarme..dar parca vedeam iar ochisorii Dutzului, care se uita (pt a mia oara ;p) ca un copil chinuit, intrebandu-ma "de ce m-ai trezit acuuuuum?"..Si iaca mi-am pus nebunia in cui si am zis ca sigur o sa mai iesim sa ne plimbam cu dimineata in cap..vreodata! optimism, nu? :)
Si as vrea sa iesim la o cafea de duminica..asa cum faceam in Piatra! Ma tot gandesc, de ceva vreme buna (!!!!) la oamenii pe care i-am cunoscut anul acesta! sunt de-a dreptul norocoasa! ma gandesc la Ioana in fiecare zi..mai ales cand sunt la munca si gandul imi zboara, oriunde, dar la bine! si-mi imaginez cum mergem undeva la cumparaturi (;p) si la o cafea, dar cum toate acestea sunt doar prima foita a florii, pt ca de fapt in tot timpul acesta noi vorbim, despre toate, despre toti, despre toate colturile inimii, despre toate sertarasele mintii, despre toate drumurile vietii! Si ma gandesc la Rontzi meu, cu care anul trecut pe vremea asta ne plimbam ca disperatele prin oras, si luam cate o limonada inainte ca eu a merg la scarbici si ea sa se intoarca acasa sa-si odihneasca picioarele si sa inceapa goana de mama! intre timp a venit mult-asteptatul Eric, un copil atat de frumos incat iti vine sa-i acoperi obrajorii de pupici mii si mii!Imi lipsesc toate acestea mult mult de tot!..Si nu apuc sa le zic toate acestea..de-ar fi ziua mai lunga cu inca vreo 20 de ore ar fi superb!
Na poftim! plecasem de la cafeaua mult visata!..pe care pana la urma o s-o fac acasa, mai mult ca sigur ;p M-am pregatit de ieri: borcanul de cafea aromata, frisca ce trebuie batuta bine, frunzulite uscate de menta, mierea buna, mierea adevarata..Da! cafeaua de duminica! :) si limonada! e si asta in plan: grepfuit, lamaii, portocala taiata in cubulete, miere, ghimbir uscat si putina menta verde...minunatie! :)
In asteptarea trezirii jumatatii mele, incerc sa umplu dimineata asta cu "my stuff" :) un strop de curatenie, masca, crema pt cearcane, trei capitole din "Sa nu pronunti: noapte", o carte ce-mi da batai de cap asa cum rar mi s-a intamplat! si nu pt ca ar fi rea, si nu pt ca actiunea ar fi greoaie, si nu pt ca limbajul ar fi dificil. dimpotriva chiar pt toate acestea! E o carte mica, aparent usoara, intr-un limbaj mai mult decat banal..insa atat de bine scrisa!!!!! toata cartea este construita pe tensiunea dintre Teo si Noa, un cuplu ce si-a pierdut deja calea de comunicare, doi soti ce traiesc vieti paralele si se mai intalnesc cateodata in puncte comune ale vietii, doi soti ce nu mai stiu sa-si arate afectiunea. In jurul lor sunt conturate alte personaje, schitate mai mult, cat sa abata atentia cititorului de la cei doi, cat sa mai imbrace decorul vietii celor doi..Tensiunea cartii insa e atat de puternica! si e atat de ciudat pt ca pana la urma chiar nu se intampla nimic in poveste, cei doi chiar nu se cearta..Sau poate chiar de asta e atat de dificil cititul ei! pt ca sunt toate acele lucruri nespuse...E prima data cand de-abia astept sa termin de citit o carte, dar care in acelasi timp se lasa asa de greu citita! Poate are legatura si cu faptul ca terminasem "Eleganta ariciului" mai inainte (delicioasa de-a dreptul) si "Adolescentul". Pe  langa acestea doua, "Noaptea" se potriveste ca nuca in perete!..dar vreau s-o duc pana la capat! macar sa stiu daca se cearta macar o data! ;p
Si am ajuns cu laptopul in brate si cashtile pe urechi, scriu si ascult muzica de pe blog (categoria "muzicu") si......e chiar bine cu adevarat! :) "Just let the love love love begin! " Am inceput cu Katie Melua, obsedanta de-a dreptul! :) si cu lista " pt happy" postata sambata..Chiar a ajutat! ;p
Really blessed! :)
P.S: Chiar daca suntem prinsi in organizare, tot ma mai apuca fluturii in stomac cand ma gandesc cand de bun a fost Doamne-Doamne cu mine anul acesta! :) Love U baby! :)
Rontzi, watch this! and don"t cry! Noi traim povestile noastre frumoase! :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu