duminică, 11 noiembrie 2018

Don't Copy (with Pride)




Nu spun ''Nu copia!'', pt ca e firea omului cred, sa faca ce fac altii!
Sunt carti de succes/ motivationale care te invata ''fake it until you make it''
Sunt business-cases ce isi bazeaza toata activitatea pe a copia originale..(sic made in China- Copy by China)
Sunt miscari in arta sau stil care te incurajeaza sa copiezi.
Pt ca e usor, e la indemana, poate oricine.

Dar nu copia visele altuia. Si mai ales nu le copia cu mandrie. Nu copia viata altuia spunand ''hai mai sa ii arat eu ce inseamna, sa vada la mine ce inseamna cu adevarat sa faci X treaba!'' Pt ca desi poate o sa-ti iasa mai bine, si lumea o sa te aprecieze pe tine mai mult, pt ca..o faci mai bine, cand e sa ramai tu cu tine, esti gol, gol pe dinauntru. Multe sertarase cu dorintele autora, visele altora, destinatiile altora. Nimic nu e al tau cu adevarat.

Si de aceea te simti mereu gol, si simti mereu ca iti lipseste ceva, si de aceea cauti sa umpli golul cu tot ce-ti pica in raza ochiilor.

And there is no pride in this! just a copycat..

6 comentarii:

  1. Da, se intampla de multe ori ca cineva sa ideea originala a altuia si sa o puna mai bine in practica si sa aiba mai mult succes! Dar, cum spui tu, n-are acea multumire interioara ca a fost ideea lui si numai a lui. Este exact ca in muzica, cu melodiile cantate de-a lungul timpului in diferite variante, in care toti se intreaba care a fost prima versiune de fapt. Daca ai vreun pic de coloana vertebrala, intr-adevar, vei incerca sa vii cu ceva facut cap-coada de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca inspirația poate sa aibă diferite forme, si folosită cu creativitate poate sa fie chiar uimitoare! Mai greu e însă cand copiatul e purtat in slava mândriei, cu “hai sa-ti arat ca eu o fac mai bine ca tine!’’

      Ștergere
  2. Oare, cei care copiaza visurile altuia chiar stiu ca fac asta? Cred ca ei isi spun ceva de genul: "vreau si eu asta, si s-ar putea sa-mi iasa mai bine". Mai bine, poate ca nu le va iesi, neaparat - poate ca le iese doar altfel.
    Cred ca adolescentii - si nu doar ei - se copiaza unii pe altii atunci cand vor sa fie "la moda" - vor sa fie deosebiti de ceilalti si le iese exact invers. :)
    Zile senine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred in modele, cred in inspiratie, nu cred insa in "las ca-ti arat eu cine sunt!" mai ales cand aceluia ii lipseste originalitatea...😉

      Ștergere
  3. Bune sfaturi! Mie îmi place să fiu originală, chiar dacă uneori asta înseamnă ”sărită de pe fix” :))

    RăspundețiȘtergere