joi, 16 aprilie 2020

Unde cauti

Vine Pastele.
Printr-o minune o sa avem ce pune pe masa, de la Pastele catolic magazinele au inceput incet sa fie aprovizionate. Lipsesc fructele si legumele fresh, dar multumim pt restul tot.
O sa coloram si oua, o sa cumparam si cozonac de la magazinul cosmopolit.
Casa deja am decorat-o, o sa ii mai dam un luciu inainte.

Si de aici toata lumea se lamenteaza. Pt ce nu e Pastele asta: ca nu participa la slujba, ca nu ajung sa ia Pastele, ca nu iau lumina, ca nu e masa mare, ca nu e petrecerea de dupa.... ca nu sunt neamurile...
Toti stiu ce NU E Pastele asta!
Cand toti ar trebui sa se gandeasca ce E Pastele asta!

Biserica de langa noi a trimis predica prin posta, tuturor celor din comunitate. Slujba, imnele si...predica.
Nu a mers pe trendul -pacatosilor, acum plangeti fara biserica..
Ci a mers pe un diferit punct de vedere: petrecem Pastele precum intaiul Paste. Cand Iisus a fost rastignit si pus in mormant, si apostolii si cei care il insotisera stateau ascunsi ca sa scape de persecutii. La fel precum restul crestinilor, ascunsi in case, ferindu-se de oameni. Il petrecem la fel ca ei! In tacere, ascunsi, neiesind afara.
Insa cu mesajul de speranta: ca a venit Iisus la oameni, aratandu-se lor, trecand prin usile ferecate, a VENIT EL  la ei!
Crezi in Pastele asta, precum aceia au crezut in primul Paste al lui Iisus..
Pregateste-ti casa pt oaspetele cel mare, nu te gandi la ce nu e, ci gandeste-te la ce e Pastele asta.

Toti avem tehnologia, putem vorbi si ii putem vedea pe ai nostri, iubirea e mare cat sa cuprinda departarea, tb doar sa vrei sa vezi altfel.

4 comentarii:

  1. Pastele este despre Inviere, nu despre chermeze si imbuibare. In plus, Dumnezeu e in sufletul celui care Il poarta. Nu inteleg aceste lamentari. Important e sa trecem cu bine peste aceasta incercare.

    Pe-aici lumea s-a relaxat nepermis de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, si sper cat mai multă lume sa înțeleagă la fel!
      Noi sunt pe vârf si străzile sunt chiar pustii....

      Ștergere
  2. Oh, cat de frumos amintit Primul Paste! <3 De ce, oare, nu gandesc si pe aici la fel, cei mai multi?! Cred ca si-ar linisti sufletele daca le-ar vorbi cineva despre Primul Paste. :)
    Pastele cu bucurie sa va fie!

    Mona, sper sa nu te superi, dar am copiat fragmentul cu "intaiul Paste" si il voi scrie si pe blogul meu (sa-l am acolo). Bineinteles, scriu de unde l-am copiat. Multumesc. (daca nu e in regula, te rog sa-mi zici si sterg fragmentul, lasand doar link spre blogul tau).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți sa copiezi fără probleme, ma bucur ca ți-a placut :)

      Ștergere