duminică, 6 octombrie 2019

Never too old

Stii de ce sunt adolescentii asa galagiosi, de ce epateaza in tot ce fac? Pt ca sunt nesiguri - in ceea ce pot face sau in ceea ce sunt, si atunci pun bravada in fata. Vor sa sperie lumea in jur fie ca sa-si castige respectul considerat covenit, fie ca sa puna lumea pe fuga. Descopare-te in liniste, si cu convingere traieste-ti drumul.  (profa de filo in liceu)

E unul din lucrurile pe care nu le-am uitat, e unul din lucrurile la care apelez zilnic atunci cand pun ordine in aparent haosul zilnic. Il folosesc drept filtru care inlatura chestiile in plus lasand totul simplu, clar si limpede. Il folosesc cand cunosc oameni noi, imi ajuta sa stiu cine si ce. Il folosesc ca sa raspund fiecaruia pe masura caracterului ce-l poarta. Il folosesc ca sa-mi mentin zen-ul neconsumandu-mi enegia in ''vorba lumii''.

Nu ma impresionezi cu freza gelata, outfitul de designer, parfumul strident si vocea puternica. Deloc! stiu chiar ca si tu stii ca ti-e frica, si te-ai decis sa porti o masca pe care tu o consideri drept ''putere''. Tocmai pt ca vrei sa convingi lumea ca esti puternic si reusit, eu stiu ca nu esti. Asa ca stop cu rasul teatral ha-ha-ha, te da de gol.

Nu ma impresionezi cu chipul flawless, coafura mereu aranjata si hainele bine studiate. Daca nu iesi din casa nici pana la parcarea din fata, pana nu te-ai aranjat ''cu fundita'' inseamna ca vrei sa arati si sa demonstrezi ceva. Si daca simti ca trebuie sa demonstrezi ceva inseamna ca si tu stii ca in ochii celorlalti nu ai avea un alt as in maneca, sau stii ca ai pierde atentia si admiratia celorlalti daca ai fi altfel.

Nu ma impresionezi cu vacantele enumerate in tinuturi exotice pe care altfel nu ai sti sa le arati pe o harta. Daca simti nevoia sa captezi atentia cuiva insirand ce si unde ai mancat, ce si cat ai vazut...inseamna ca cauti o validare (ti se potriveste cacofonia) in altii in ceea ce tb sa fie amintirea ta.

O sa spui ca b**shit, ca te simt implinit si vrei sa-ti celebrezi reusita intrun mod public. Ii tot aia, mandrie cu baza de nesiguranta. Daca ai fi de-a dreptul implinit, nu ai avea de ce sa demonstrezi ceva cuiva.

O sa spui ca e invidie, ca tu doar celebrezi frumusetea creatiei. Ihi...cum sa nu. Daca era asa, iti pastrai infatisarea simpla, TOCMAI ca sa celebrezi frumusetea creatiei. Ai fi apreciat frumusetea inimii si bucuria unui suflet frumos, in loc sa cauti infatisari cu etichete.

O sa spui ca lumea e frumoasa si merita descoperita, si povestile tale doar o redau. Poti sa faci asta cu o poza - ca tot face cat o mie de cuvinte, fara sa-ti incepi fiecare propozitie cu ''eu''.

Nu ma impresionezi cu blocurile turn si masinile scumpe, cand eu caut caldura unui orasel linistit, si stralucirea  intinderilor mari si verzi. Nu ma impresionezi cu farfurii in decoruri luxoase, cand eu caut  o mancare facuta de cel ce ma iubeste, impartind-o cu doua furculite din aceeasi farfurie, strecurand pupici intre dumicati.

E simplu sa rezisti lumii nebune atunci cand stii cine esti, ce vrei si ce ai de facut.






6 comentarii: