joi, 9 iulie 2020

Don't care


Le zici ''spalati pe creier'', ''prosti, manipulati'', ''dezechilibrati in suflet''  (ca doar de-aia numai unii se imbolnavesc), ''orbi condusi de Soros care vrea stapanirea globala prin salariul universal (WTF?!?!) si terminarea concediilor in strainatate''.
Toate, toate gogomaniile le-am auzit. Nu in UK. Pt ca in tara asta, confruntata cel mai rau cu pandemia din toata Europa, traiesc cele mai proaste capete neluminate. (ironie)

E doar o raceala, la care cei mai multi sunt asimptomatici. Si e o crima contra umanitatii sa ii tii in casa, furandu-le libertatea, pt o boala imaginara. (ironie)

Daca sunt batrani si bolnavi sa stea in casa, ce umbla pe strazi sa se expuna?! Sa stea @$£££ in casa, ca altfel vulnerabilitatea lor imi strica mie libertatea/ concediul/ mersul la piata si tot restul. (ironie)

Nu putem iesi la terase si restaurante, la mall-uri. Moare industria ca nu cheltuie oamenii banii. (repetent la economie?..) pt o boala fictiva, pt o raceala. (ironie)

Imi scriu ai mei ca au rupt oamenii carantina, s-au externat de pe unde erau, ca ..libertatea lor. Tb sa ii crezi pe cuvant ca or sa stea cumintei in casa si nu o sa raspandeasca ''raceala'' nimanui. Si acum citeste iar de la inceput.
Nu intru in polemica cu nimeni, stiu foarte bine cat de terminat e sistemul medical, si mai mult ca sigur cei din centrele de carantina nu aveau nici un comfort. Si evident ca oricine prefera sa umble liber pe unde vrea @£$@ lui/ei. In cel mai egoist mod posibil. Netinand cont de intreaga comunitate. Netinand cont de cel mai slab. Sa stea in casa!!! de ce sa ma ascund eu de virus?! sa se ascunda ei, saracii si bolnavii. (ironie)

La inceput de lockdown cineva a zis o vorba la tv, si vorba s-a raspandit rapid: daca vrei sa stii cum ai fi reactionat in timpul nazismului si lagarelor, uita-te cum te comporti acum. Si atunci indiferenta oamenilor de rand a fost crasa, pt ca nu era problema lor directa ce se intampla cu cei din lagare, si apoi...daca sunt ei vulnerabili, ce sa le fac eu?!?! 
NICI O DIFERENTA!
Aceeasi gandire, aceeasi reactie, difera.....''boala''.

Lucrurile acestea nu s-au intamplat aici. Oamenii inca tin distanta pe strazi, inca respecta marcajele in magazine, aici nimeni nu e condamnat la zid pt ca e fragil si vulnerabil. Dimpotriva, lumea ii ocroteste, pt ca are bun simt, si dorinta de a face bine. Nu s-a dezbinat tara in doua, nu s-au urat oamenii intre ei, nu s-au condamnat bolnavii. Nu s-a adunat norodul sa lupte pt libertatea ''furata''.

''Te mira ce e in Ro? te mira ca acolo virusul tot creste? In tara in care nimeni nu respecta nici un fel de reguli?'' omul e de o saptamana in Romania, insa traieste in Italia de multi ani. E convins ca desi a trecut pin macelul pandemiei in Italia, o sa ia virusul din Romania. Imi spune cat de crasa e diferenta, cum nu se respecta nici un fel de distante, cum Lumea nu poarta masca pt ca li se aburesc ochelarii de soare. Cum se imping unii in altii...business as usual.

Poti sa fii stapanul lumii tale, sa te simti cel mai important din lumea asta. Dar sa stii ca nepasarea ta a scurtat viata altuia....imi pare cea mai pura forma de egoism. Pandemia nu o sa dureze o vesnicie, insa egoismul da. 

3 comentarii:

  1. nu ma mira... ma mira ca nu se pastreaza anumite reguli!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am promis ca nu voi mai comenta. Doar atât vreau sa spun: în România au intrat ZILNIC zeci de mii de români, la frontiere erau repartizați în carantina în diverse locații, în funcție de destinație. Hotelierii au pus la bătaie hoteluri noi, cu tot confortul, li s-au asigurat cele necesare traiului GRATIS. Și asta multe săptămâni la rând... Și ce sa vezi? Majoritatea au distrus tot, au furat, au ieșit din carantină când au vrut mușchii lor. Da, asta au făcut cei veniți dintr-o lume civilizată. Mulți și-au omorât părinții și bunicii cu inconștiența lor. Stă marturie presa vremii, cu dovezi zilnice și jalnice ale actiunilor lor. Eram oripilata de cele ce se întâmplau la frontiere. Sute de mii s-au repatriat în modul acesta jalnic aducând cu ei boală și moarte.

    RăspundețiȘtergere