marți, 13 aprilie 2021

Little joys


 Dupa o saptamana de vacanta și cărări bătute peste dealuri și râuri, am început munca. Prima zi, oboseala, durere de cap, ședințe, mic dejun și prânz sărite, lumea ciufuta - ca după vacanta. Ieșim la plimbarea de seara întro noua aventura (fluturi, flori de primavara, mașină de înghețată), orașul e gol pt ca toată lumea e pe high street (iubirea pt magazine e prea mare), așa ca zburdam liberi în labirintul străzilor.

A doua zi de munca, un proiect nou, faza de documentare. Și mă trezesc ca stau iar nemișcată, de 3 ore, în același loc, cu cafeaua deja răcită langa laptop. Ferestre peste ferestre deschise, căutând un link între ele, munca de detectiv. Și iar ador adrenalina și curiozitatea asta, și bucuria de Eureka! 

Cauta frumusetea zilei, va fi diferită de la o zi la alta. Întruna va fi bucuria dealului cucerit, în alta va fi bucuria picnicului langa rau, în alta va fi înghețata din parc, în alta va fi plimbarea eliberatoare printre fluturi, iar în alta bucuria problemei rezolvate langa o cana de cafea rece. 

Un comentariu: