duminică, 11 decembrie 2011

A special day

Venise la un moment dat Vladut cu ideea ca toti trei (noi doi plus sisterul) sa punem banii si sa-i cumparam de Craciun mamei o pereche de cizme "ca lumea", adica comode, waterproof, talpa antiderapanta, safe!
Planul fusese facut de saptamana trecuta asa ca asteptam weekendul sa mergem la cumparaturi.
Mama are picioare ciudate, in numar de doua ca toata lumea, dar mici si..niitzel late. Asa ca ma asteptam sa intampinam dificultati, ma asteptam sa trebuiasca sa o convingem sa poarte ceva mai nou..Dar am zis ca sigur trebuie sa iau ceva frumos! :)
Si am inceput ziua cu o portie de "Mostenirea" (cartea, nu film/telenovela pt ca am inteles ca exista si asa ceva), apoi micul dejun (Carbonara ramase cu o seara inainte) si..la drum!
Am facut noi planul de bataie, ca sa acoperim cat mai multe magazine in cazul in care epuizam posibilitatile mai repede, si ne-am bagat in trafic. Eu cu gura mare pe soferii care nu semnalizeaza (imi dau seama cat de inteligente sunt acele personje daca uita ca trebuie apasat un buton!), si apoi pe Vlad care merge cu viteza (sau asa mi se pare mie), mama cu emotii pe bancheta din spate! incercam noi sa-i ridicam moralul, pt ca ea pornise deja cu ideea ca oricum nu o sa gasim nimic..glumite si alte hahaieli.
Bineinteles ca am intrat in multe magazine, bineinteles ca nu am gasit ceva adecvat varstei ei, si zau daca asta nu m-a pus pe ganduri! marfa in magazine, pt femeile la 50 de ani chiar lasa de dorit! ai doua alternative: fie iei ceva ultratineresc (tocuri inalte, modele indraznete), fie iei ceva ultra-babesc! e foarte greu sa gasesti ceva potrivit! si iar mi-a sarit in ochi cum societatea aceasta este axata numai pe consum, insistand doar pe categoria tinerilor dornici de a fi stralucitori precum modelele lor din viata "diafana" prezentata in mass-media!
E foarte greu sa gasesti ceva de bun-gust. Si stiu ca in alte parti nu e asa! Nu am umblat in foarte multe tzari dar de fiecare data cand am iesit afara am vazut cat de elegante si frumos imbracate erau doamnele de varsta mamei! haine colorate, pantofi comozi dar chic, mult bun gust! si etaje intregi de confectii si pt parinti, nu doar pt copii si tineri! chiar aveai de unde alege! Nu cred ca asta se va schimba curand aici, sper doar sa schimbam noi ceva! decorul de exemplu!
Intr-un final am gasit cateva modele care i se potriveau pe picior, dar nu i se potriveau pe gust asa ca trebuia sa ducem munca de lamurire cu ea, sa facem liste pro si contra, sa o ajutam sa se decida! ce mai, s-a intors roata! da da! ati citit bine! s-au inversat rolurile! acum eu-copilul eram cel care se chinuia sa-si incalte parintele, in timp ce ea-mama, facea nazuri ca un copil si gasea tot felul de defecte tehnice doar pt ca nu ii placea un anume model! :) it really hit me! pai cate nazuri faceam eu, copil deosebit ce eram pe atunci, care voia mereu sa fie altfel decat ceilalti!..OMG! :) si ma gandesc ca daca s-o intoarce roata si pt alte rasfatzeli...:))
Dar a iesit bine, am gasit ceva frumos, de calitate, chiar daca ne-a luat 5-6 ore sa facem asta! :)
si pt ca a fost cuminte a mai primit si o punga de Skittles in timp ce noi doi am savurat cate un frappe de cappuccino! :)
Seara s-a terminat si mai bine: pastrav la cuptor si vin fiert! :)
Chiar  a fost frumos! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu