sâmbătă, 8 octombrie 2016

My 80-20 this week


O saptamana intensa. O specializare de cateva zile, in vila fabuloasa, sediul unei fundatii infiintate cu zeci de ani in urma de un miliardar filantrop.
Decorul din Downtown Abbey, majordomi, eticheta, pauza de ceai, workshopul. Se dezvaluiau secrete de management, o combinatie de Matrix si Illuminati in acelasi timp. Sigur si imaginatia mea si-a spus cuvantul, insa intrun asemenea decor nimeni nu ma poate blama. La final ni s-a dezvaluit scopul: 80-20. 20%din resurse investeste in ceva extraordinar, aduna un grup de oameni, cei mai buni 20% din domeniul lor, dezvaluie-le 80% din expertiza ta, si prin munca lor primesti inapoi 80%din rezultatele lor.
In timp ce pt noi, o investitie a timpului de 20%,combinata cu 80%inspiratie+ analiza, fiecare pe domeniul lui, ii intoarcem lui 20%din dezvoltarea noastra in timp ce noi folosim 80 de procente upgradate in munca noastra de zi cu zi.
Am incercat evident sa vad cat de aplicabil e principiul si in viata de zi cu zi. Un om cu un program riguros probabil ca isi poate cuantifica mai bine timpul si energia, mie mi-au trebuit cateva zile.20%din saptamana:)
Pe scurt 20% din cauze produc 80% din efecte.
80%asculta 20%vorbeste
80% atitudine 20%aptitudine
Din ceea ce vorbesti doar 20% sa fie despre tine, 80% investeste in ceilalti. Ceilalti insa reprezinta 20%din cunoscutii tai. Inconjoara-te de minoritatea care iti asigura 80%din rezultate.
Identifica cele20%din activitatile tale cu adevarat importante, investeste in ele, iti vor aduce80%din beneficii. Focuseaza-te doar pe ele atunci cand esti in criza.
File de jurnal
80%din saptamana a fost interesanta si productiva. Asta inseamna 20% de zuzenii. :))))))
Pe scurt: nu manca picant atunci cand esti racit si nu simti gustul mancarii. :))
Imi tb o pauza serios.
Daca randurile astea par indescifrabile, ia macar 20%din ideea lor, si e suficient. 80%din efecte garantate.

8 comentarii:

  1. Cred că iau 20% din ideea lor :)) Mi se pare interesant ce ai scris aici. "80%asculta 20%vorbeste
    80% atitudine 20%aptitudine" -mi se pare un pas spre mai bine...adica te descurci mai bine in viata cu atitudinea decat cu aptitudinea, am vazut-o cu ochii mei :)) iar 80% asculta este un sfat bun...am observat ca oamenii inteligenti tac mai mult decat cei...mai putin inteligenti :) poate ajuta si asta putin...
    Seara frumoasa, Mona! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Principiul asta poate fi folosit nesanatos si de cei ce vor sa profite de altii.
      Noi putem sa preluam doar ce ne e nimerit :)

      Ștergere
  2. Prea inteligenta esti, my smiley friend! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok! Toate bune, 80% asculta 20% vorbeste... dar mie sa-mi spui unde sunt procentele de rabdare, ok? Alea... cele mai importante, unde sunt?:)))
    Ella☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai iti consumi energia doar in cele 20%de activitati cu adevarat importante. Da sa stii ca de rabdare nu ne-au zis, insa ne-au zis ca omul incepe sa foloseasca un moment negativ, in folosul sau, atunci cand il accepta si cand incepe sa caute solutii de a-l depasi. ;p

      Ștergere
    2. Nu. nu are de-a face cu "20% de activitati "... asta e clar! :)) Cred ca intra in 80% atitudine 20% aptitudine acel "moment negative"! Tre sa ai 80% atitudine, adica sa stai drept si sa nu te lasi luat de val si 20% aptitudinea de a stii sa vorbesti la perfectie limba din tara in care locuiesti pentru ca "momentul negative" sa nu te "smechereasca" ! :) Deci... unde este rabdarea? ;p
      Ella☺

      Ștergere
    3. Deci inca se mai umbla cu smecherii?? Mama lor...;p
      mai, noi aptitudine avem, tb sa lucram la atitudine :))

      Ștergere