marți, 17 septembrie 2019

Look

Am descoperit o strada noua.
Nu e noua, e veche de cand orasul.
Si nici nu am descoperit-o de-a dreptul, am trecut cu masina pe acolo de multe ori. O zona blurata, aglomerata, cu oameni care sar de pe o parte pe alta ca greierii, facandu-ma sa tresar intruna.

Insa am descoperit-o mergand la pas, privind cerul, ocolind scaunele si masutele scoase pe trotuar in fata cafenelelor si restaurantelor mici. Sunt impresionante cat de multe sunt, cat de diferite! Cat de cochete, cat de imbietoare sunt!
De-asta era locul mereu aglomerat, de-asta merg oamenii pe strada nu pe trotuare!
Un loc rupt din alt loc, e aici dar vine din toata lumea. O sa le luam la rand, am inceput cu cel din capatul strazii si o sa le luam la rand de cate ori facem o ieseala.

Imi sorb cafeaua privind fereastra asta mica, cu tamplaria de lemn si vopseaua scorojita. Multe nasuri pe sus nu i-ar da nici o sansa, in cautarea unui loc glamorous. Insa sunt minunatii din acestea ascunse intrun banal tern, incat daca nu esti atent, le scapi.
Te asteapta, sa iti opresti cursa, si sa le descoperi.

Ia o pauza, priveste in jur, incearca sa admiri, cu alti ochi, sa participi. Poti sa gasesti o minune stralucind ca aurul in spatele unei ferestre mici, cu tamplarie fina din lemn si vopsea scorojita.

8 comentarii:

  1. Ce frumos sună! Cred că ăsta este unul dintre motivele pentru care este nevoie s-o luăm mai încet uneori. Să deschidem ochii cu adevărat, să ne oprim, să observăm, să ne bucurăm de locuri și lucruri simple și aparent mărunte, dar prețioase pentru suflet și minte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca-n filmele englezesti care-mi plac atat de mult! :)
    Mare dreptate ai! Sunt unele locuri care par atat de banale pentru cei care cauta sclipiciul de suprafata, dar sunt sclipitoare ca atmosfera!
    Plimbari placute! :)

    P.S. Imi place mult de tot exprimarea "sar ca greierii"! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai na..stiu ele ce stiu filmele englezești :)
      Stii cum se zice: fiecare primește ce caută, cine vrea sclipiciul , cine vrea esența..

      Ștergere