sâmbătă, 1 octombrie 2016

Gustul diminetii

Sau cranky before coffee. Asta-s eu. Mai cu seama in anotimpurile cu zile scurte si dimineti friguroase. Incepi cu cafeaua de dimineata-devreme, reusesti sa deschizi bine ochii cat sa vezi numarul emailurilor. Apoi cafeaua de pauza, cand povestesti cu colegi ce si pe unde, planuri. Cafeaua de pranz, mai mereu insotita de zvonuri.
Cafeaua de acasa, cand jumate de zi se condenseaza intro cana.
E suficient sa iesi un lung de strada in centrul oricarui oras, si multitudinea de cafenele or sa-ti arate dragostea noastra pt licoarea asta.
Se zice ca povestea cafelei a inceput prin secolul IX, cand omul a vazut ca ii topaie caprele mai nebunatic dupa ce dau iama in tufis. (Evident da, capre topaitoare..haha).
Cafeaua a devenit cu adevarat populara, cateva secole mai tarziu, pornind din lumea araba catre Asia, intrand in Europa prin Italia, si ajungand apoi in Americi.
Se spune ca este cultura cea mai raspandita pe Glob, asa ca atunci cand ne alegem cafeaua nu doar deliciul papilelor gustative tb sa primeze, ci tb fim siguri ca sprijinim un comert etic.
Gata vorbaria, savurati cafea si un weekend minunat!

6 comentarii:

  1. Este foarte gustoasă, dar nu ştiu cât bine face...mai ales mie care sunt copil :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tie sigur nu, dar noi astia cu bateriile mai scazute...ne cam e necesara :))

      Ștergere
  2. Am baut si eu la cafea azi :)) sunt addicted si eu :)))

    Sa ai in weekend superb, Pupici xxx

    RăspundețiȘtergere
  3. Atâtea cafele într-o singură zi? :))
    Eu beau doar un cappuccino dimineața, mai mult pentru gust, în rest mă cam feresc de cafea, deși îmi place... deh, nu face bine la toată lumea. :)

    RăspundețiȘtergere