vineri, 2 decembrie 2016

Be honest




Nu imi plac reclamele cu tema Craciunului. Ma uit cu Mogaldel, pt ca lui ii plac.
M-a prea hodorogit viata ca sa ma mai entuziasmez la imaginile cu case pline, mese imbelsugate, atat de comercial pompate..ca sa mergi sa cumperi de la ei, marile magazine.
De parca toata familia reunita nu e fericita decat daca zboara copanele in farfurii.
Si mama nu se mai simte mama daca nu ii vin copiii plecati prin toate zarile.
Si surorile nu mai sunt surori daca nu isi fac schimb de bratati in noaptea mare.
Si fratii nu mai sunt frati daca nu isi beau berea privind nush ce la plasma care umple peretele.
Consumismul de Sarbatori pune o presiune imensa, nu doar pe portofelul fiecaruia, cat mai ales pe inimile noastre.
Daca nu ciocnesti cu el nici anul asta---te-ai ratat inca un an.
Daca ciocnesti cu el, dar nu iti da un inel care "dureaza forever" inseamna ca nu te iubeste.
Daca ciocniti amandoi si nu sunt ceva botosei prin preajma inseamna ca v-ati ratat amandoi.
De ce toata presiunea asta? De ce stam sa ne muleze altii fericirea in forme alese de ei? De ce sa te lasi prins intrun mecanism fara suflet, alimentat de bani, mandrii, prejudecati?..
Intro forma sau alta acceptam tavalugul asta in fiecare zi, insa mai cu seama in perioada Sarbatorilor..
Printre toate reclamele cu curcani si placintele, mobila noua, televizoare noi, e una care imi ridica toti piticii in cap. Reclama vrea sa stranga bani pt o fundatie care lupta impotriva agresiunilor fizice si verbale la care sunt supusi copiii cu diferite probleme de dezvoltare. Nu ma supara reclama evident, reactia mea (aproape violenta)e la gandul ca unii, mai norocosi, mai "normali" isi arata calitatea de lichele atacandu-i, jignindu-i pe altii..altii care sunt altfel. Gandul ca cineva poate batjocori pe un altul care duce o lupta grea, imi provoaca repulsie.
Dar stii ce ma infurie si mai rau? Nu sunt atat de zaluda incat sa cred ca e ceva care se poate repara peste noapte. Traim o lume competitiva, ahtiata dupa succes si perfectiune. Tocmai ca sa se potriveasca in mulajele alea..
Si daca nu putem schimba totul intro clipa, fii sigur ca putem schimba ceva treptat.
Atunci cand la "barfa la o cafea" cineva barfeste pe altul absent, spune Stop. Cand "saraca aia" nu isi permite sa se imbrace ca altele, nu apleca capul asteptand sa se schimbe subiectul, spune tu Stop. Cand aia nu au casa mobilata asa cum"ar tb" nu incuviinta discutia cu tacerea ta, spune Stop. Cand copiii altora sunt barfiti de alti parinti, gandeste-te ca iti vine si tie randul la disecat cand te ridici sa mergi la pudrat tenul impecabil. Cand "vaca aia proasta" s-a casatorit cu "ratatul ala" formand "o echipa pe cinste", ghici ce! Te-ai cocotat plin de mandrie pe un morman de unde arunci durere....sub ochii Lui. E o agresiune, produci durere jignind, nu mai fa asta. Si nu ii mai tolera pe cei care spun astfel de lucruri.
Spune Stop, tacerea e o incuvintare.
Nu te mai ascunde dupa tone de machiaj, nu te mai ascunde in casa oar pt ca esti marimea 16,nu te teme sa deschizi gura si sa vorbesti, doar pt ca "nu esti de revista". Toate alea nu inseamna nimic, nu te definesc pe tine. Ii definesc pe ei.
Nu tb sa ai un dressing plin, nu tb sa fii prima in toate, nu tb sa te admire lumea. Tb doar sa traiesti astfel incat sa nu iti fie rusine cu tine in fata Lui.
Clipa de clipa pretuieste-te pe tine asa cum esti.


8 comentarii: