miercuri, 28 iunie 2017

I hear you

Nu o sa trag concluzii, nu o sa spun cine e omul si cine e mancatul de invidie si uraciosul. (sa ne prefacem ca nu am scris asta 🙊...)
La masa, isi impart mancarea romanii, spaniolii, francezii si o taiwaneza. Europenii discuta despre Brexit (nimic altceva nu mai poti discuta zilele astea). Unul din francezi spune cum lumea i s-a schimbat peste noapte, cum nu ii mai vine nici sa isi cumpere ceva in casa, cum nu ii mai tb nici nu stiu ce gourmet, si cum simte ca nici weekendul nu si-l poate planifica. Celorlalti le e greu sa il incurajeze, pt ca simtirea e undeva pe acolo, in diferite note insa e acolo. Spun toti cum le e ciudat sa mearga pe strada, nu pt ca ar fi ceva in neregula cu asta, nu pt ca ar fi nebuniile de dupa referndum, ci mai ales pt ca nu stii care din ei te plac, care din ei te vor aici, care din ei te accepta..Taiwaneza, care pana atunci tacuse, spune: "acum stiti cum ma simt eu in fiecare zi, nu doar aici, ci in orice parte a lumii m-as duce.'' A zis-o trist, a zis-o din toata durerea poverii carate pe umeri in atati ani. Europenii o asigura ca nu e asa, ca e exotica si sensibila, ca o papusa de portelan, ca le place sa fie in preajma ei, pt ca din amestecul asta de culturi pe care ni-l insusim, suntem cei mai interesanti oameni din zona. Si grupul e mai unit, si zambetele in sfarsit le apar pe chip.

Un fragment de discutie, de data asta fara atatea natii incluse. Doar una. Si cuvintele care spun totul despre emitator: ''In sfarsit mai aveti si voi griji, ca prea o lafaiati acolo in de toate. Ia sa mai vedeti si voi cum e sa te lupti cu gandirea negativa..''
Uite in momente din acestea nu zic nimic, nu pt ca nu as avea ce sa rapai, ci pt ca stiu ca e inutil. Un om care e atat de ciudos incat sa doreasca raul altcuiva, nu poate fi luminat nici o secunda, cu nici o vorba.

Cu ceva ani in urma, in perioada aia in care traiam furtuni involburate, parintele ne-a zis asa: ''mai copii, nu ii urati, nici un pic. Nu va ganditi rau pt ei, nu le cereti voi judecata, tineti-va sufletele curate si stati cat mai departe. Si lasati-i pe ei sa isi primeasca judecata, in felul Lui si in timpul Lui. Nu le intoarceti vorba, si priviti cu ingaduinta, ca fiecaruia ii vine rasplata dupa merit.''

Dupa cum am spus, nu o sa trag nici o concluzie.

7 comentarii:

  1. tre sa vizitez mai repede Londra, pana nu trebuie sa-mi fac pasaport...pun pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia asta cu Brexitul e ciudata, eu nu am urmarit discutiile, mi-e cam sila de partea asta politica. Cat despre oamenii care simt satisfactie pentru lucrurile rele, n-ai ce le face, se hranesc cu energie negativa, asa cum noi astialalti ne hranim cu cea pozitiva, cred ca e mai presus de ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. adevărat ! înţeleg pe fiecare în parte despre ceea ce spune... fiecare are o soartă ! iubirea aproapelui ca pe tine însuţi - asta ar prinde bine oriunde !
    pupic !
    (am şters comentariul pentru că am descoperit o greşeală-te rog să mă scuzi!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii înțelegi pe fiecare in parte? Eu nu reușesc..si nici nu vreau,sa fii sinceră!
      Cat despre iubirea,respectul aproapelui..ar tb sa fie lege..cel puțin morala!
      Don't worry pt comment!:p

      Ștergere