duminică, 13 februarie 2011

Iubire cu "un strop" de comert!

Peste tot, inimioare rosii, baloane in forma de inimioare rosii, pernute la fel, cizme de plastic cu imprimeuri "inimioare", tricouri rosii rosii cu mesaj de Sf. Valentin, cafele cu inimioare, comanda o pizza si vrei primi gratis un tortulet in forma de inmioara...si asta dooaaaar maine! maine! atat! o zi! navaliti toti ca e la oferta si daca nu cumperi si ciocolatele tot in forma de inimioare, inseamna ca nu-ti iubesti jumatatea! nu-ti pasa domle daca nu apari cu ciocolata si floarea de rigoare!
in restul anului....eeeh, asta nu se pune! de unde flori si inimioare si bombonele in fiecare zi?!?! doar s-au iubit intr-o zi, "acea zi", au aratat asta in ochii tuturor si gata! zau asa!
cum...pisoi, poate gandi cineva ca in asta se masoara Sentimentul? intr-adevar, iubirea nu tine doar de sentimente, e nevoie de gesturile care sa insoteasca sentimentele, dar acele gesturi sunt in fiecare zi, in fiecare zi! in orice moment e de ajuns sa te uiti in ochii celuilalt si sa stii ca esti acasa, indiferent de locul in care te aflii atunci! florile, micile atentii, toate astea, daca alegi sa fie asta forma de alint, trebuie sa vina din suflet si trebuie sa fie mereu! si nu inteleg prin asta cum ca sarmanii barbati ar trebui sa cumpere cadouri si sa ramana in...portofelul gol in fiecare luna! in functie de intensitatea relatiei fiecare cuplu isi manifesta amorul altfel! eu sincer cred ca cei care "se scot" cu un parfum, ciocolata, sau toate cele insirate la inceput, sunt cei...superficiali, sunt cei care vor sa scape repede si asta e varianta cea mai la indemana pt ca este peste tot, in vazul lumii! cele care asteapta doar asta, pt mine, fara a jigni pe cineva, nu au prea multe in comun cu dragostea pt ca sigur ar stii ca implinirea din dragoste nu se simte in achizitii! Personal, ador orice lucru personalizat...:) daca dintr-un servetel mestesugit impaturit apare un trandafir, o matza, un catzel, si mai gasesc si o poezioara just for me, aim soooo heeeepi! orice lucrusor in care se vede ca iubitul s-a gandit la tine, la voi, cred ca e mult mai pretuit decat cartonul lucios imprimat pe banda cu ocazia acelei zile unice pe an!
Cred ca norocosii care s-au intalnit cu dragostea ar trebui sa-si sarbatoreasca minunea in fiecare zi, in cel mai maruntel gest! fa cafeaua sau ceaiul pt amandoi, du gunoiul si spala vasele, cumpara tu ce stii ca lipseste in casa, asculta-l, ascult-o cand il/o vezi posomorat, castiga-i zambetul cu o mangaiere, daruieste-i zambetul fara nici un motiv anume!
Stiu ca ar trebui sa privesc lucrurile cu detasare si nu ar trebui sa am prejudecati fatza de nimeni......nu stiu, poate m-am saturat de tot platicul inconjurator, frumos colorat si stralucitor, care insa te tine departe de esenta!
"A iubi nu inseamna a va privi reciproc, ci a privi impreuna in aceeasi directie!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu