vineri, 16 octombrie 2015

Blame it on the moon

 Nu stiu exact daca...asa am eu un defect din fabricatie, sau daca ceva anume s-a intamplat in copilarie, insa de cand ma stiu.....ma invinovatesc pt orice.
Corectat: ma invinovateam pt orice! se certau ai mei? sigur eu am gresit! era colega de banca suparata? sigur eu am gresit! nu mai suna nu-stiu-cine? sigur am zis eu ceva! ploua?...sigur am facut eu ceva!
Am trait cu ...povara asta, cativa ani lumina!
Si era o piatra imensa, pe care o caram dupa mine, nu mai aveam puterea sa zambesc, nu mai aveam puterea sa ma bucur de nimic, pt ca nu mai vedeam motive de bucurie.
Mi-a pus Dumnezeu oameni in fata ca sa-mi arate cat gresesc!
Da, e bine sa fii responsabil, sa iti asumi toate faptele si vorbele. Asta te tine cu picioarele pe pamant, te face sa nu te ridici la nori simtindu-te curat si fara pata!
Insa fa-o limitat! asuma-ti faptele tale, cuvintele tale, nu si ale altora!
Am intalnit si oameni, o multime de oameni, care refuza sa isi accepte cea mai mica vina, sa isi accepte cel mai mic defect! Nu suporta sa-si vada imaginea altfel decat intr-un mod perfect. Nu suporta sa traiasca cu sentimentul ca gresesc, si ca ceva nu e in ordine din cauza lor! 
E cea mai mare greseala! asumandu-ti responsabilitatea demonstreaza ca esti dispus sa faci tot ce e necesar pt ca acea situatie care nu-ti convine, sa fie indreptata! Atunci cand realizezi ca nimeni altcineva nu e responsabil pt ceea ce traiesti tu, esti deja dispus sa indrepti o greseala!
A da vina pe altul, sau avand pretentia ca altcineva sa te salveze, te face sa te simti usurat pe moment. Insa in acel moment, tu, pilotul avionului stai cu mainile pe langa corp, asteptand ca altii sa vina si sa redreseze aparatul!
Si o sa fii nervos, pe cei din jur, pe cei care nu-ti piloteaza avionul! dar stii  ce? tu esti la maneta, tu tb sa cauti solutii!
Si totul incepe cu acel moment in care nu mai fugi de greseli, ci te uiti la ele, le recunosti si esti dispus sa le inlaturi! tu, cu mainile pe maneta! neasteptand ca altul sa traiasca in locul tau! e calatoria ta, si tb sa o parcurgi pe drumul tau, cu papucii tai!
Ma consumam enorm, pe pilotii astia! pana cand mi-am dat seama ca....nu ploua din cauza mea!
Fiecare e responsabil pt propria viata, gandire, alegere, proprie initiativa!
Oricat de frustrant ajunge sa fie, in cele din urma fiecare e responsabil pt faptele lui...sau pt absenta lor.

6 comentarii:

  1. De-ar avea toti o constiinta asa severa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunosc sentimentul, apoi am devenit mai obiectiva fata de situatii, iar acum stiu exact cand este "din vina mea". Totul este sa nu dai in extrema cealalta si sa nu-ti mai pese de ceea ce simt ceilalti. Atunci e si mai rau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns si eu la capitolul "mi le asum doar pe ale mele"....insa inca imi mai fac rau punandu.ma in locul tuturor si actionand ca atare....

      Ștergere
  3. Intr-un final se pare ca ai reusit sa nu te mai judeci asa aspru.

    RăspundețiȘtergere