sâmbătă, 10 octombrie 2015

O dimineata

O sa pun si pozele dupa ce le descarc.
Ca in orice sambata dimineata, ma trezesc inaintea tuturor si ....me time. Va fac vizite pe bloguri, visez cu ochii deschisi, ma uit bine in jur. Mi.a scris sora.mea zilele trecute un lucru care m.a zdruncit putin. Mi.a spus ca e mandra de mine, ca ii sunt model. Fiind sora mai mare am tot auzit lucrul asta: tu esti sora mai mare, dupa tine o sa se ia! Nu mi.a placut, sa spun drept. Cred ca e prea multa responsabilitate, de mic sa te stii responsabil pe inca un copil, nu e usor, mai cu seama ca nu stii nici tu prea bine cine si cum esti.
A dat scoala in noi, doua incapatanate, si ne.am vazut de drum. Nu m.am mai simtit responsabila pt alegerile ei, pt ca stiam ca oricum alege cum vrea! Si cred ca e normal asa! Poate bat campii, dar e concluzia mea personala. In familiile cu multi copii, cei mari ii cresc pe cei mici. Cei mari inceteaza deodata sa mai fie copii full-time, pt ca au in responsabilitate alte griji in plus. In timp asta poate ii face niste maturi mai responsabili, insa ce am observat la cei din preajma mea, ei sunt si niste adulti tematori. Nu au vise mari, nu se abat de la reguli, si cand iau deciziile le iau cantarind ce e la sigur. Precauti si tematori, fara scanteia aia de " ei si ce? Hai sa riscam sa vedem ce iese!". Ajung sa traiasca cu regrete.
Si spun asta pt ca vad in jur. Cei cu oftatul sunt fratii mari, cei cu zambetele si curajul in inima sunt fratii cei mici. Or fi si exceptii, nu zic nu, ca atunci regula nu ar mai fi regula! :)
Sa revin! :) cand mi.a zis sisterul lucrul asta, am intrebat.o mirata, cum asa? Mi.a zis sa ma uit in jur, sa ies pe strada si sa ma uit bine in jur! Si m.am speriat, m.am simtit deodata coplesita! Vad cum visele mi se implinesc rand pe rand, vad cum fiecare asteptare isi avea rostul ei, si nu cred ca am facut eu ceva iesit din comun. Poate si pt ca sunt multi, multi ca noi aici, si asa "extraordinarul" e ceva normal.
Insa datorita ei, am avut momentul in care mi.am vazut dorintele bifate si implinite.
Partea funny urmeaza acum: sunt mandra de ea, de sora mai mica, pt ca a ales drumul greu si incearca sa il transforme intrunul frumos. Si mi.as dori sa ofteze mai putin, sa aiba mai mult curaj si sa viseze mai mult!
p.s Am iesit pe geam( e prea frig sa ies afara la ora asta), m.am uitat bine in jur, si am prins un zor de zi roz. Cum spuneam, o sa pun si pozele:)




4 comentarii:

  1. Salut draga Mona zambareata (!!!!), sa stii ca urmaresc de ceva timp blogul tau si cu mare interes . Imi place ce scrii si iti caut blogul in fiecare zi,fiindca scrierile ''ma scolesc'''......Iti multumesc si iti sunt recunoscatoare !!!!! Cu iubire ---Lucia (aceea careia i-ai sters comentariul acum ceva vreme in urma ...)Un wkend minunat iti doresc tie si familiei tale .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga de tine!!! :) stii ce rau mi-a parut????? eram in bus si la un bump mi-a sarit degetul pe ecran si cum ''editati'' e langa eliminati.....Pfff...si cum astia nu au buton de undo....Nu-ti spun ce mi-a facut Vlad, ca naaaa...de ce n-am rabdare pana acasa sa raspund, etc..
      Bine ca nu te-ai suparat! uuuuuf!
      Ma bucur tare ca iti face bine blogul, da sa nu-mi mai zici ca te ''scolesc'' ca ma fasticesc si cine stie ce (nu) mai iese! :))))
      Weekend minunat si tie! :)
      xoxo

      Ștergere
  2. Esti o fata desteapta si curajoasa.Mai ramane sa te convingi de asta! Ai o familie frumoasa si esti iubita.Uite in jur si vezi cati se bucura de asta? Iti doresc tot binele din lume si mult optimism!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaaaai bunica! :) multumesc pt urari, pt cuvintele frumoase!
      stiu ca sunt desteapta ;p si ca am o familie deosebita, da tot nu mi se pare ca fac ceva iesit din comun :)...
      Multa multa fericire si familiei tale! :)

      Ștergere