duminică, 27 martie 2016

Ganduri de duminica dimineata


Cand credeam ca nu mai scapam de furtuna de ieri, ma trezesc cu o dimineata senina, cer azuriu si un diamant de soare sclipitor deasupra.
Baietii inca imi dorm, si eu pasesc tiptil in rutina mea de weekend :)
Imi vopsesc parul, timp de bibileala just for me.
Ma gandesc la un articol citit ieri. De fapt doua...
In primul are vorba despre overthinkers, cum sunt ei creativi si geniali in observarea detaliilor, dar cum pana la sfarsitul zilei ajung sa nu mai faca nimic, pt ca intra intro paralizie de analiza. Vrand sa caute solutia perfecta in toate, incercand sa gaseasca rezultatul perfect pt toata lumea, pe toate planurile, ajung sa se piarda intrun labirint de intrebari si analiza, nemaiputand lua vreo decizie. Vremurile in care traim, cand ni se cere perfectiune in toate, intrun ritm record, fac ca acest grup de ultra-despicatori-de-fir-in-patru sa fie tot mai mare. Erau date acolo cateva sugestii de rezolvare, in timp, a problemei, dar mie gandul mi-a ramas la......"my milkshake, is better than yours, better than yours!"
Nu m-am dilit, e melodia lui Kelis, una dintre melodiile vremii care imi provoca enervarea piticilor desemnati cu "sa iubim aproapele".
Nu suport, dar deloc, competitia asta frivola intre oameni, invidia asta cotidiana. Auzisem intro perioada ca FB e nociv, pt ca ii face pe oameni nefericiti, gelosi fiind de iarba prea verde din curtea vecinului. Si aparusera si sfaturile, de cum pot oamenii sa isi transforme gelozia in ambitie pt ca si iarba din curtea lor sa fie verde.
Si te mai miri de unde presiunea din toate partile, asupra tuturor, de a face totul perfect. Intrun timp record.
Well...de ce ar face cineva asta? De ce ar fi cineva gelos pe altul, intratat incat sa-si intunece sufletul si trupul?
De ce ar vrea cineva sa se hraneasca cu visele altuia?
De ce ar vrea cineva sa-si procure lucrurile din wishlistul altcuiva?
De ce ar vrea cineva sa fie deasupra dorintelor altcuiva?
Cand vad lucrurile astea in jur (......si le vad.....) eu nu ii privesc cu admiratie pe zelosii care vor sa reuseasca "pt a dovedi ceva". Si nici nu ii privesc cu compasiune pe cei care ii invidiaza pe altii. Vrei ceva? Atunci fa!cu ceea ce ai la indemana in momentul acela! Nu pune mai multa presiune pe nimeni, cerand ceva ce nu se poate.  Si nu uri pe nimeni in jur pt ceea ce iti lipseste.
Nu spun asta savurandu-mi cafeaua privind lumea de sus.
O spun din propria-mi intelegere de viata.
Am trait ani de lipsuri, cand dormeam pe jos, doar ca sa fim impreuna si trusa mea de cosmetice costa 3 lei si un rimel expirat. Cand hainele mele incapeau intrun rucsac (dar erau mereu curate si ingrijite), cand crema mea de fata era o lingurita din borcanul de miere. In toate pozele din acea perioada am fata senina si gura pana la urechi. Imi zice Ubi ca era topit dupa fetita lui cu suflet bland.
Am avut rabdare in toate, nu am cerut, nu am avut pretentii, nu am urat.
Am mers ma departe, terminand scolile, si am intrat intro alta perioada.
Am inceput sa ne descurcam mai bine cu banii, tot mai bine, dar nu am transformat asta intro opulenta. Au inceput si nedreptatile si furatul pe fata, au inceput intrigile si rautatea gratuita.
Nu am urat, nu am dispretuit pe nimeni. Am avut incredere in oameni, pana era sa pierdem totul si am ajuns iar in punctul in care nu mai aveam aproape nimic. Nimic material. Cineva ne spusese sa cerem ajutorul, sa dam oamenilor ocazia sa faca o lucrare. Nu am facut asta, nu din mandrie, ci pt ca ne era clar ca cine vrea face un lucru din proprie initiativa.
Am primit insa lovituri...si mi se pare josnic sa lovesti un om cazut. Dar le-am primit, ne-am carat unul pe altul pana am ajuns la liman.
Privind in urma stiu ca ne-a carat El. Si ne-a dus intro lume in care visele se implinesc. Pt ca facem cat putem in a le indeplini. Si incercam sa le indeplinim si altora, fara ca cineva sa ne ceara.
Pt ca stim cum e, nu am trait degeaba.
Ce vreau sa zic e ca nu trebuie sa preluam nici o presiune, nu trebuie sa facem totul perfect, nu trebuie sa dovedim nimic nimanui, nu trebuie sa traim fericirea altora, nu trebuie sa uram, sa dispretuim, sa invidiem pe nimeni.
Trebuie sa facem ce putem mai bine, cu ce avem la indemana.



7 comentarii:

  1. Oooo da, știu prea bine ce înseamnă ”overthinking” și am văzut câte pagube mi-aduce... mai ales când știu că am un Tată în cer care îmi poartă de grijă în cele mai mici detalii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeei, poate data viitoare nu o sa mai planifici, analizezi chiar asa:)

      Ștergere
  2. Mi-a placut acest articol al tau, unul psiholocic. Esti o desteapta! Pupici si o viata senina sa aveti voi frumosilor!!! Liuba

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahaha :)) multumesc de aprecieri! :)
    Toate fericirile si voua dragilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Se scrie într-un, nu într-un, asemenea toate derivatele, se scriu cu cratima
    Am observat ca întotdeauna scrii asa, asa ca am simțit nevoia sa-ți spun.Sper sa nu te superi!

    RăspundețiȘtergere