sâmbătă, 24 septembrie 2016

Don't care

Sa nu zica lumea ceva.....

Am crescut cu vorba asta. Trebuia sa fac lucrurile bine si frumos, ca sa nu zica lumea ceva. Prin liceu am inceput sa intreb inapoi:ce sa zica lumea? Ca sunteti crescute prost, sau ca noi nu suntem buni, a venit raspunsul.
Noroc cu valurile hormonale ale adolescentei, pt ca am inceput sa zic I don't give a shit! Nu esti langa mine cand mi-e bine, nu ma ajuti cand mi-e greu, ei bine nu ai nici un drept sa spui ceva, si mie nu-mi pasa.
Le-o trebuit ceva timp alor mei sa se obisnuiasca cu degetul meu jumatate-victorie ridicat in sus in fata personajului colectiv "lumea" atunci cand venea intrebarea "si ce o sa zica x?", dar intrun final s-au obisnuit, ba uneori chiar mi-au urmat si exemplul.
Nu vb acum despre tupeul ala de magar al cuiva care nu-si respecta semenii, ci ma refer strict la indiferenta cu care tratez barfele si (pre)judecatile.
Anii trec, si lumea creste odata cu tine.. pe partea de barfe zvonistici si mentalitati depasite.
"Nu spune ca ai probleme, ca or sa triumfe unii. Nu spune ca suferi ca or sa bucure altii. Nu-ti lauda reusita(pe orice plan e ea) ca o sa te invidieze lumea. Nu spune ca ti-e frica, ca or sa te calce altii in picioare."
Lumea creste odata cu noi, si eu continui sa aud vorbele astea din gura unora de aceeasi generatie cu mine.
Si in continuare nu-mi pasa. Mi-am retras antenele o perioada, cat sa privesc bine situatia, dar am iesit din cochilie pt ca nu stiu altfel cum, asa sunt eu.
Nu poti, nu ai de ce, nu ai dreptul sa diseci viata cuiva, sufletul cuiva, atata vreme cat nu stii totul, toata povestea, toata lupta, de la inceput! Nu poti sa arunci etichete atunci cand rolul tau a fost sa stai pe margine clantanind vorbe, fara sa ai habar. Nu poti sa urasti pe cineva pe baza ideilor din propriul cap, doar pt ca ai vazut niste poze care ti-au ridicat nivelul de invidie.
Adica poti, dar nu e cool.
Nu eu tb sa ma schimb, lumea da. Insa asta nu o sa se intample curand, asa ca....watch me! Si daca cuiva nu-i convine ceva...:) raspunsul meu e deja cunoscut! :)
  

4 comentarii:

  1. Am aceeasi parere,desre ce zice lumea.Sunt imuna,nu ma intereseaza,sau nu ma bag in viata altora si-mi e bine asa.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu eram speriata rau de tot de ce zice lumea. Odata cu varsta am dat-o in extrema ailalta, folosesc des "mi se rupe" si totusi imi pare rau ca nu m-am dezmeticit mai devreme si m-am consumat pentru toate fleacurile.

    RăspundețiȘtergere