vineri, 2 martie 2018

Think twice

Stii capcaunii aia batrani care zic "eheee pe vremea mea...." ?
Uneori sunt unii dintre ei. Nu si iarna asta insa!

Am crescut in oras de munte si am prins zapezile adevarate. Ne jucam cu sania afara pana ingheta zapada pe haine. Si lingeam turturii cand ne era sete, pt ca daca ne intorceam acasa acolo ramaneam. Urma apoi saptamana de antibiotice injectate in partea din dos, insa distractia de atunci merita totul
Am mers pe jos la scoala, copii in sir indian. Iarna pe ulita, noi eram! Ocoleam muntele ca sa mergem pe scurtatura si cand ajungeam in clasa se faceau balti sub scaune de la toata zapada topita.

Insa frig precum cel din saptamana asta, nu am simtit. Ever.
Si or sa inceapa toti..cu tarile nordice si muntii de zapada. Sau trolls-si (mno care e pluralul acu?) canadieni care mananca zapada pe clatite...sau mai aproape, niscaiva munti de prin Ro, cu oameni care cara copacii in spate pt foc.

O insula inconjurata de oceane, umiditate ca nicaieri pe continent. Vanturi ca in Siberia. E frig de il simti in fiecare por. Drumurile blocate, chiar la cativa cm de zapada, pt ca well...nu exista utilaje de dezapezit. Ierni ca asta se intampla o data la cativa ani si atunci nu renteaza intretinerea sau reinnoirea lor. Cum necum ajungem blocati cu orele, pe autostrada..sau in case..pt ca nu avem drumurile curatate.

Pe scurt, e frig, si atat.

Ce voiam sa zic de fapt e ca e usor sa minimalizezi greutatile cuiva, sau sa le iei in deradere pt ca nu "se compara" cu ale tale. Insa fii sigur ca atunci cand faci asta, esti in stare sa umbli in papucii aluia atunci cand iti vine randul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu