sâmbătă, 14 aprilie 2018

Be smart

- Iti dai seama, daca cineva se uita peste 50 de ani, inapoi la noi acum, ce s-a intamplat in "n"-a saptamana din Aprilie, or sa vada ca Channum s-a despartit de Leana, ca Khloe a nascut copilul cand s-a vazut inselata, ca stii...nimicuri! Daca te uiti pe stiri, ce sunt considerate stiri, ti se face rusine de timpul in care traiesti!
- Da mai, dar stirile importante nu sunt astea, apar si ele pe site-uri dar fara titluri mari boldate. Trebuie tu sa le cauti, nu sa astepti sa-ti fie servite.

Nu o sa zic nimic de Siria, sau de rusi si nebunii lor, nici de faptul ca in nici 5 ani Musk a recunoscut ca complet autonomus car was a mistake, o sa zic de Facebook. Si asta e cu atat mai ironic cu cat toata lumea stie cat de mult m-am ferit de FB. Pt ca inteleg conceptul de a tine mai usor legatura cu prietenii si familia, inteleg ca poti sa gasesti oameni din trecut, insa ceea ce mi s-a parut dintotdeauna odios e felul in care oamenii au fost.....ametiti sa renunte la PRIVACY!  Sa ajungi ca din proprie initiativa sa dai raportul zilnic unde esti, ce faci, ce mananci, cu cine, unde iti duci copilul la scoala sau la joaca, sau sa impartasesti cu oricine ca esti cu nevasta la hotel pt un weekend in timp ce copiii stau acasa cu bunicii...lasandu-i intro vulnerabilitate, pt ca tot tu ti-ai postat pe FB toate luxurile casei... toate acestea mi se par de neconceput. Si mai odios e faptul ca cei care teoretic au creat utopia de "toti impreuna in timp scurt" sunt cei care te-au vandut marilor companii. Like-urile tale, preferintele tale ti-au pus un semn de marca pe spate, si te-au pus direct in fata tocatorului de bani. E drept ca nu te obliga nimeni sa cumperi niste produse doar pt ca esti bombardat de reclame, anumite reclame, pe orice device ai deschide. Insa daca cineva a fost atat de destept incat sa-si puna viata pe tapetul public...ma indoiesc ca nu o sa cheltuie doar pt a fi in trend. Apoi vine partea urata. Nu e nevoie ca tu sa folosesti anumite aplicatii, e de ajuns ca prietenii prietenilor tai sa o faca, si astfel intrun ritm exponential esti prins in malaxor fara sa vrei.. Mi se oare ca omul renunta usor la propria libertate si independenta doar de dragul de a fi cool.

Si voiam sa zic de Instagram, pt ca tare mi-e ca scandalul FB e doar varful aisbergului.....
Insa e weekend, si e soare, si caldura incepe si la noi. Si fara locatia share-uita, this girl is going to have some fun! :)

2 comentarii:

  1. Ei, uite de-aia prefer eu sa ma cramponez de telefonul meu antic, cu butoane si nu vreau sa trec pe smart, sunt anacronica, dar si de nedectat. Cica acum e telefon de mafiot, asta! Cat despre fb, nu sunt atat de exhibitionista incat sa-mi etalez viata acolo, mi se pare de prost-gust, indecent. Il privesc ca pe o sursa de informatie. Sunt sigura ca discutiile recente sunt extrem de superficiale fata de cum este utilizat de fapt fb-ul. Daca n-ai vazut inca, iti recomand sa te uiti la filmul The Circle cu Emma Watson, e un fel de avertisment unde s-ar putea ajunge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici unu din zece isi inchid complet conturile de FB, si lumea isi seteaza astfel optiunile..cred ca cine are neuroni ii foloseste, cine nu....cu mandrie mai departe!

      Ștergere