joi, 5 aprilie 2018

Curatenia de Pasti

Unul din motivele pt care oamenii se opun schimbarii este acela ca se gandesc doar la lucrurile la care tb sa renunte, in loc sa se gandeasca la ce au de castigat!

Ei uite azi sunt rea, si o sa stau in gatul unora precum un os de peste prins intre amigdale. Nu da cu paine, nici cu apa, ca nu ma duc usor, Azi vreau sa intep. Pt ca schimparea se produce one man at the time, precum zice englezul, si eu, din nou o sa spun ce gandesc.

Total a pornit de la o cafea. Cu lapte. cu lapte! primul amanunt cheie!

-Nuuuuu, azi nu vin la cafea, e cu lapte si e Saptamana Mare.
-Pai si ce are una cu alta??
-Are, ca e cu lapte! si nu e de post!
(bun zic, frumos, bravo tie, ia uite ce ambitie super!)
-Da hai ca imi au un ceai, sa mai stau cu voi!
Merge toata gasca catre masute.
-Hai da-i cu Venetia! il invit pe nerabdatorul care de-abia astepta sa povesteasca!
-Multumesc pt recomandari, am mers pe unde mi-ai aratat, e din alta lume! e perfect, am tras niste cadre, superbe, si las toata modestia deoparte.
-da unde ai fost? intreaba baiatul cu ceaiul. in Italia? da ce ma, tu ai bani de aruncat? Italia e scumpa, cheltui ca nebunu' acolo. Cu banii de o saptamana in Italia stai 3 saptamani in Grecia!
Incerc sa-i spun ca mere cu portocale nu e o idee buna de comparate, ca in Grecia e bine pt aer plaja si caldura, dar in Italia mergi pt altceva.
Stii vorba aia: nu taci ca sa asculti ci ca sa-ti vina randul sa dai replica. Asa si el. Fix un pix ce incercam noi sa zicem, el voia sa zica ce prosti e aia care arunca banii aiurea.
-Anu trecut cu 350 euro am stat 7 nopti in Rodos, 4 stele, cu avion inclus.
Inghit in sec. Nu de ciuda, da simt miros de gogoasa si o inghit greu..

Spargem gasca repede, nu de alta, dar devenise atmosfera cam greoaie. Mergem catre birou tarand picioarele dupa noi.
-Iti vine sa crezi? Man, sunt un ratat.Unde se descurca astia de gasesc asa vacante?

---------- STOP! nu e reclama, nu o sa dau numele unui site. Suntem oameni seriosi :) -------

-Chill, hai la mine la birou si cautam! Dau repede un google, zboruri de la noi pana la Rhodes, si surpriza! nimic sub 200£, si asta dus! Simt ca ma aprind, ii dau linkul baiatului cu ceai si intreb: cum ai gasit tu tot pachetul la 350, cand doar drummel e 400??
-A..pai ce ai mai? ca nu asa? prin agentie!
Pufnim in ras..hai ca il dam pe brazda! Prin agentie zici? care?
-A nuuu, am eu un cont ca agentiile, si cauti pachete, ca agentiile, da nu pui taxe si comisioane. Si iesi si la jumate de pret!
Imping tastatura deoparte si zic ca nu eu nu mai scriu, Mi-e greu sa cred chestiile presarate cu ascunzisuri. PReia colegul tastatura si scrie:
-Da cum ai ajuns tu la un asa cont?
-Da ce ai mai? (iti jur ca ma simt in Bucuresti in momentul asta..) nu stii cum e in Ro? tb sa fii destept sa te descurci, altfel e vai de tine! daca esti destept te descurci, daca nu stai si taci pe margine!

Preiau tastatura si caut si caut...emoji-ul care vomita! ii umplu ecranul.

Deci nu pot cu de-astea, prea-curati pt o gura de lapte, ca suntem crestini sau uatevar, da umblam cu invarteli, ca suntem destepti! Nu serios, nu! nu esti destept! nu esti descurcaret. esti doar necivilizat. Nu esti mai dezmeticit, esti doar profitor si cautator de ocazii. Degeaba ne vaitam ca e societatea gresita, ca sunt politicienii de vina, atata vreme cat nu aruncam gunoiul de pe noi, ba mai mult ne facem ca nu exista! Societatea e gresita cu fiecare act cu care e incalcat bunul-simt! Politicienii ajung in varf pt ca ii leg oamenii. Si oamenii ii leg pe cei smecheri si buni de gura, Pe aia descurcati care i-au dat replica celuilalt. De oameni descurcareti are nevoie tara, doar!
NUUUU FRAAATE!!!! tara are nevoie de bun simt, si empatie pt celalalt! in ficcare zi da dovada ca ai calitatile astea, daca nu, cultiva-le, asumati-le! nu da share la meme-uri destepte pe Facebook, nu ofta ca ''aici nu e ca afara'', nu te plange ca e totul gri. ci schimba si arata-ti schimbarea! in toate lucrurile ai sansa sa arati ca se poate si altfel! nu mai taia calea aluia ca sa prinzi tu parcarea mai buna. Nu fa invarteli ca sa prinzi tu ceva mai ieftin. ''Daca nu iau eu asta vine si o ia altu..ca doar nu sunt prost sa stau!'' am auzit argumentul asta de prea multe ori..ba tocmai ca esti prost! pt ca ti-e bine acum pe moment, dar daca toti fac la fel, cum sa nu se ajunga la invidie si furtisaguri si vise de imbogatire rapida?? rupe lantul, fii tu veriga slaba, si convinge-i si pe altii sa fie verigile slabe! nu or sa te mai ridice manelistii in slava prin odele lor caulite, dar faci o schimbare! de Bun-Simt si civilizatie! Nu mai interveni cu pile si relatii. Lasa mostenirea asta in trecutul comunist. Nu mai sari treptele sa stii tu ca ti-e bine, ci poarta-te cu demnitate, sa-ti iei castigul dupa merit! si daca vrei mai mult, trage mai tare de tine, nu da din coate, ci trage mai tare de tine. Si penalizeaza orice incalcare de bun-simt! spune-o! da-i share pe Facebook, umple-l de rusine, dai peste mana, dar nu fii unul dintre ei! pt ca nu esti descurcaret, esti doar la fel ca ei, cu constiinta poate putin mai impacata, pt ca te-ai vaitat si tu de hotii mai mari de sus...


6 comentarii:

  1. Mi se pare un pret ,,incredibil", dar na... trebuia sa cereti niste poze! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a fost acolo sau nu puțin ne-a interesat..mai frustranta a fost atitudinea lui de "învingător"..

      Ștergere
    2. Mmmm...nu mai bagati in seama caci asa le creste stima de sine!

      Ștergere
    3. mda...noi voiam sa invatam ''descurcaretul'' ca apucaturile lui nu sunt ok, dar e posibil ca chestiile astea sa ne deranjeze numai pe noi si pt altii sa fie normale..

      Ștergere
  2. sarbatori frumoase, draga mea! si linistite, si calduroase...

    RăspundețiȘtergere