miercuri, 18 iulie 2018

Sandalele

Ne intalnisem in fuga la cafeaua dintre sedinte si am stabilit ca fie ce-o fi mergem dupa masa sa ne luam sandale. Toate magazinele de pe high street inchid la 6, deci ''faaata..fie ce-o fi, da?'
Evident nu, sedinta ei a fast cu prelungiri, asa ca mi-am luat baietii la o inghetata. Dar maine Sigur da!
Doua zile la rand, noi amandoua sedinte, plecare dupa ora 5, traficul..am ajuns cat sa vedem cum se inchid storurile. Weekendul, sigur mergem! evident nu, tenis, musafiri, loc de joaca, intinsul la povesti, lasa ca mergem saptamana viitoare!

E miercuri, a doua saptamana. Nu ne-am dus dupa sandale, din nou, pt ca nu am reusit sa plecam inainte de 5 de la munca. Stam in trafic, fiecare blocate pe ulitele noastre de autostrada..imi trimite niste linkuri, cu fetele de pe Insta, ''ce outfituri faine! ne trebuie si noua sandale, serios, m-am saturat!''  Si-n clipa aia mi se lumineaza un gand! ne uitam pe insta, care si cine e mai cool, mai la curent, mai in actual..Noua ne incep diminetile la 6 si plecam din birou la 5, in medie. Toata viata casnica de dupa, toata viata sociala de dupa, toata viata de familie de dupa. Adunate toate intrun sfert de zi, pana la culcare! Cum am putea sa tinem pasul cu lumea ''insta'' care se pozeaza zilnic din toate unghiurile mall-ului, si care iau la rand toate terasele din centru? cum ai putea sa tii pasul, fara sa fii in urma celor pt care ziua are chiar 24 de ore?
Ma pun si ii scriu: fara Insta, serios, macar pana ne luam sandalele. Oamenele acelea sunt pe un alt fus orar, ziua lor nu are maxim 6 ore, si stresul lor e sa-si cumpere cele mai noi chestii inaintea altora. Intre timp tu iei decizii, si cauti solutii, si rezolvi situatii care dau batai de cap si celor mai seniori lupi. Si in tot timpul asta ai pe umeri toate celelalte nespuse, pe care incerci sa le rezolvi, cu inima, cu sufletul..

Le las deoparte, cu conturile lor, in posturile lor filtrate. Si-mi trag un selfie, de after-work, buze nerujate, si parul partial ciufulit, ochii obositi, si hainele intro dunga. Pardon, diagonala. Nimic mai sincer de atat. Take that Insta! Insa departe de mini-revolutia asta, e si o umbra de un alt adevar-efort: trebuie sa facem un efort, chiar daca e peste nivelou safe de energie, si sa ne luam perechea aia de sandale!

7 comentarii:

  1. Eu mi-am cumparat niste sandale frumoase, dar foarte ieftine. Dupa fix o saptamana am pierdut o talpa pe drum...la propriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) daca erau ieftine pot sa zic ca e Funny?:)) eu mi-am luat niște balerini, de fitze, la reduceri ce e drept, in prima zi de purtat mi-a ieșit degetul prin decupatiile in forma de floricele :)) nu erau făcuți pt goana mea zilnică :)

      Ștergere
    2. Da, a fost funny pntru că eram aproape de casă. :))

      Ștergere
  2. Pentru că au costat puțin. Așteptările erau deci pe măsură. Totuși dacă ai da în fiecare săptămână acești bani pe marfă proastă, ai putea foarte bine să îți iei două perechi de calitate pe care să le porți doi - trei ani. Dar na...așa e când te apucă economia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca am invatat si eu adta pe propria piele, mai bine un efort odata, apoi nu-ti faci griji cu produsele!

      Ștergere