joi, 17 ianuarie 2019

Say

Atat de multe se intampla in ultima vreme incat ar tb sa stau doar la tastatura si sa scriu. Si nu m-as repeta, ba chiar mi-ar tb notite la notite ca sa nu uit ce vreau sa scriu.
Insa.....

Era o vreme cand cautam prietenia aia completa, sincera, matura, precum citeam in lectura obligatorie din liceu. Visam la o astfel de apropiere intre suflete, evident pe cheltuiala multor lacrimi si dezamagiri.
Cu varsta au venit insa si acele prietenii, vorba aia, dai de ele cand ne le mai cauti!
Si e bine, e sigur, e frumos, e echilibrat (imi suna mai bine in ganduri fatza de cum se asterne pe ecran...) Insa treaba asta vine la pachet cu comoditatea. Cand stii ca e cineva care iti intelege tacerea, nu mai incerci sa mai vorbesti.

Si am invatat azi la un curs cum ca n-ar fi bine. Ca vorbitul mult, de regula legat de sentimentele si trairile proprii, activeaza lobul frontal al creierului, si pune in pauza nush ce centru din partea stanga direct raspunzator cu trairile primare, suparare, furie, frica. Prin urmare vorbiti vorbiti vorbiti. Despre voi mai mult, despre altii mai putin..cine poate!

Imi vine sa scriu tampenii, zau de nu, despre ce produse am mi folosit, ce am mai cumparat, ce am mai schimbat. Dar nu e important asa ca trec mai departe. Imi vine sa scriu despre ziua, ca s-a mai lungit, ca plec din birou pe lumina si prind asfintitul pe drum. Sau ca au aparut iar lalelele. Ma invaluie mirosul de paine proaspat. Niciodat nu am mai copt asa tarziu, imi doarme casa de vreo ora, si eu pazesc painea. Ma simt paznicul cetatii, care strabate zidurile, pazindu-le somnul celorlalti. Si ma gandesc la toate, pt ca nu pot sa prioritizez doua chestii ca un om normal.
Vb mult, serios, mai ales eu cu mine. Si nu stiu daca asta se tine ca am vorbit.

11 comentarii:

  1. Chiar e sănătos vorbitul în gând. Căci cine ne ascultă cel mai bine decât noi înşine? :) Cred că poţi să povesteşti despre orice. Sunt cele mai autentice povestioarele despre ce facem zilnic, în care cuvintele curg singure :)

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am amintit cu vorbitul in gand si zambesc.Deseori am facut asta.Odata asteptam sa merg cu o prietena la padure,dar asteptam degeaba.Eu nu ii comunicasem,gandisem numai ce sa facem.,asa ca poti vorbi cat vrei,e mai sigur decat cu o prietena...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la un punct vb in gand, dar nu prea rezist eu la monologuri :))

      Ștergere
  3. E bine cand avem in jurul nostru oameni care ne si asculta atunci cand vorbim (si pe care ii ascultam cand ne vorbesc); cei mai multi aud si parca asteapta sa termini pentru a spune ce au ei in gand - un fel de "dublu monolog". Uneori, e mai bine sa vorbim doar cu noi sau cu cineva care... ne intelege tacerea (daca intelege tacerea sigur ne asculta cand vorbim). :)
    Imm! Simt parfum de paine proaspat coapta! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wooow, de ceva vreme ma tot bantuie cuvantul "curs". Cursuri interesante, cum pare a fi acesta de care spui. Ma energizez pozitiv cand vad ca oamenii participa si chiar descopera lucruri faine! Dupa liceu, chiar vreau sa ma interesez. Insa nu stiu cate gasesc in orasul in care stau... Dar trebuie sa fie. Sau, daca nu,niste excursii pe timp de vara ar fi binevenite! :D

    "notite la notite". CHIAR INTELEG.

    Imbratisari si weekend odihnitor, cu la fel de multe lucruri de povestit dupa ce a trecut! ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee ce surpriza vizita! :)
      Sunt interesante cursurile, nu am timp sa aleg eu ce vreau, merg unde ma trimite compania
      Daaar asa e, doar făcând lucruri noi poti sq înveți chestii noi!

      Ștergere