sâmbătă, 13 aprilie 2019

Cafeaua mea e buna

Se intampla des in ultima vreme sa dau peste ''drept'' judecatori. Care, in bunul spirit al democratiei, spun tot ce cred ei despre tine, sau despre un eveniment, sau despre o stare de fapt, coreland-o tot cu tine, oamenii respectivi insa necunoscandu-te mai deloc, sau unii chiar deloc.
Mno acu fiecare cu nebunia lui, gradina Lui e mare, sa incapem toti in ea.
De cele mai multe ori intorc capul, obrazul mi-l feresc..Zic Doamne-fere si trec mai departe.

Am dat aseara peste un comentariu al une tantite anonime (isi zice Maria) dar profilul ii e gol (ptiu, era sa zic altceva), la o postare din august 2018.
Fratiiica---imi place blogul meu, insa nici eu nu ma uit la ce am scris acum un an, nu pt ca as fi facut-o prost, ci pt ca viata merge, se intampla chestii, omul e ocupat cu prezentul, cu viata lui si a celor dragi din partea lui, si da, cand il apuca constiinta face fapte mari pt cauze mai mari, implicandu-se in tot felul de ''Salvati ***''.
Dar sa fii atat de insipid incat sa-ti petreci viata spurcand NECUNOSCUTII, tb sa fii nesanatos.

Ma intreb insa de unde lipsa asta de filtrat cand e vorba de bun simt. Oare...
     Vine cu educatia de acasa, cand iti auzi (sau nu) parintii balacarind (sau nu) pe altii?
     Vine cu educatia primita in scoala cand iti inchizi urechile (sau nu) ca sa te feresti (sau nu) de toata intelepciunea umanitatii?
     Vine din anturaj (sau nu) cand alegi sa-ti petreci timpul spargand seminte (sau nu) barfind-o pe aia care se pupa cu ala, crezand ca stii tot, vezi tot?
     Vine din felul primitiv de simtire a vietii (sau nu), cand tot ce conteaza e doar papa-caca-somn si judecat ''drept'' necunoscutii?

Eu zic drept sunt cu ''sau nu'', ca mi-a dat Dumnezeu parinti buni, si ochi sa ma vad pe mine.
Mi se opreste insa intelegerea cand vine vorba de persoane care fac rau, gandesc rau, vorbesc rau, si nu au nici un regret pt asta.




6 comentarii:

  1. Acum o fi descoperit ea postarea... si n-a putut sa nu-ti dea de veste ca a trecut pe la tine.
    Cred ca cei care "spurca-n" stanga si-n dreapta, cei care emit judecati de valoare cu privire la cunoscuti sau la necunoscuti etc. s.a.m.d. sunt nefericiti, nu si-au gasit locul potrivit in propria viata (sau pot fi "defecti" - la propriu - si atunci nu e vina lor. :) Una e sa judece ceva/pe cineva si alta e sa constate - cred ca unii nu reusesc sa faca diferenta. Exemplul clasic: "e betiv" = judecata; "bea prea mult" = constatare.
    Sa fii sanatoasa si sa ai numai cafea buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-ti bate capul, tocmai am dat si eu primul report cuiva pe fb, tot o tanti ce scrisese niste bazaconii la o poezie :(

    RăspundețiȘtergere