duminică, 5 ianuarie 2020

Rutina

Întoarcerea din vacanta nu e ușoară, unii ar zice ca e deprimantă. Au fost momente in viata mea cand am zis la fel, toate cand lucram pe plantație. Nu trezitul de dimineața, ci petrecutul timpului alături de unii pe care de altfel nu i-as fi ales deloc sa-mi stea alături. Cu câteva excepții, mari si dragi..
Întoarcerea din vacanta te arunca in regret, ca s-a terminat, ca a fost doar atat, ca iar începe rutina...
Nu tb sa fie asa! Clar or sa fie momentele in care o sa urăști trezitul la 5, in care naveta o sa ti se para un coșmar, in care stresul zilnic o sa-ti bubuie in urechi...daaaaar, poate sa fie si altfel. Înfrumusețează  momentele altfel: te trezești la 5 dar pune-ti o masca pe fatza, sa începi ca la Spa. Naveta e crunta, dar poti sa Asculți un audiobook (ca tot nu ai timp sa citești...), stresul muncii o sa-ti bubuie in urechi dar devenind tot mai bun in ceea ce faci poti sa il elimini sau sa il stăpânești măcar. Si daca rutina te alunga in plictis, fa ceva diferit si inedit. Ca o plimbare la Mac pt un lapte si un frappe, la ora la care altfel ar fi trebuit sa fii in pat!
Nu am rețeta, încă descopăr, însă stiu ca sigur se poate si altfel!

6 comentarii:

  1. Asa spune si o colega de-a mea care-mi e foarte draga. Trebuie sa iti faci mici bucurii, trebuie sa iti faci ziua frumoasa cu resursele pe care le ai. Intotdeauna se poate si mai rau.
    Momentan imi urasc job-ul. Ai trecut doua luni, dar sufleteste sunt praf, simt ca am ratat, am gafat, nici vorba de adaptare. Dar nu va dura la infinit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe de alta parte, ajung la job in 6 min cu masina personala, in 20 min cu autobuzul. Sunt zile cand scap mai devreme cu o ora, nu fac nimic peste program si am si colege foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă ca e ceva bun acolo, si poate ce e de trăit din toată experiența e tocmai relația cu colegii.

      Ștergere
  3. Parfumul cafelei proaspat facuta ma face sa zambesc dimineata, si sa pornesc "la orice drum" cu senin in minte. :) Eh, nu! Nu-i chiar asa de usor, de fiecare data, dar e adevar in ceea ce am scris. Cand nu reusesc sa ba bucur in tihna de cafeaua de dimineata (ca rutina de dimineata)... rutina zilei ma da peste cap. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, tb sa gasim acel ceva care ne face sa stam deasupra rutinei ;)

      Ștergere