joi, 7 aprilie 2016

I see myself





Cindva cineva mi-a spus o povestioara:
  Un om batea la Portile Raiului, voia sa intre.
  -Lasa-ma Tata sa intru, am obosit sa port crucea, am obosit in lumea asta, vreau sa-mi odihnesc sufletul langa Tine.
  -Nu fiule, nu ai invatat inca lectia, nu ai descoperit comoara ce Ti-am daruit-o! Du-te inapoi in lume, si cand descoperi chipul celui mai pacatos om si darul celui mai binecuvantat om, sa te intorci la Mine.
Si a plecat omul la drum, deznadajduit ca nici la El nu a gasit alinare. Se simtea singur, parasit, nu-si gasea calea.
Si a urmat drumul ce i-a aparut in cale. Si a trecut prin sate, prin orase, i s-au tocit incaltarile dar a mers inainte. Toti il priveau ca pe nebun, care rataceste fara rost, care nu are casa lui si rostul lui. Mergea mai departe, nerenuntand la cale. Vedea oameni ce furau unii de la altii, talhari, cersetori, vedea lux ce se revarsa din casele altora, vedea oameni ce ranjeau   zambeau, vedea inselaciuni pt averi, vedea suflete vandute. Si plecand capul mergea mai departe.
A ajuns iar la Poarta Raiului. L-a strigat pe Tatal, si cand Acesta a venit, i-a spus:
 - Parinte, am venit, am gasit tot ce mi-ai spus sa caut.
 - Ai gasit cel mai pacatos om?
Scotand o oglinda, omul spune:
 - Mi-am privit chipul Doamne, eu sunt acela! Pt ca am vazut grozavia lumii, am judecat Doamne, nu sunt vrednic sa-ti privesc Fata, nu am stiut sa-Ti multumesc pt binecuvantari, nu am stiut sa ma bucur de darurile Tale, nu am avut incredere in Tine cand mi-era greu, eram prea ocupat sa plang, sa Te cert ca m-ai uitat, nu am stiut Doamne, ca Tu ma porti, ca Tu ma porti catre planul Tau, nu am stiut sa fac ceea ce trebuia, nu am avut rabdare.
 - Si ai adus darul celui mai fericit om?
Plangand omul ii zice:
 - Sunt lacrimile mele Parinte, pt ca acum mi-e clar totul, inteleg de ce am trecut prin toate, inteleg de ce trebuia sa fie asa. Pt ca nu-i dragoste mai mare pe pamantul asta ca dragostea Ta, nu sunt fericiri mai mari decat cele daruite de tine, si nu e bogatie mai mare ca Raiul ce ni L-ai pregatit.


Azi mi-am plecat genunchii si mi-am scos oglinda, si i-am aratat chipul, si mi-am aratat lacrimile de fericire.
Pt ca azi am simtit tot rostul, azi s-a implinit un vis, azi mi-am primit rasplata pt tot drumul de la care nu m-am abatut.

Si pt ca naaa..nu pot fara o doza de girlie stuff...care e inca o parte buna a unei promovari? Faptul ca ai un motiv foarte serios sa schimbi garderoba...

5 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru încurajare, prin versete și prin istorioară! :)
    Daaa, acum încep să văd și eu ce rost au toate cele prin care am trecut și că n-aș fi nimic fără El! Și înțeleg că El nu lucrează când și cum vreau eu, ci la timpul Lui și cu metodele Lui, și așa e cel mai bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Luiza! :)
    Multumesc asemenea, pt toate urarile! :)
    Weekend frumos si voua! :)

    RăspundețiȘtergere