miercuri, 24 iunie 2015

A jungle out there



Netul…acel MUST fara de care nu se poate! Serios, pe oricine ai intreba acum, ti-ar zice ca nu poate o zi fara! Ca e FB, viber, whatsap, Instagram, mess, email banal..in toate formele lui, nu se poate fara!

E drept ca ma numar printer acei ‘’oricine’’!..cand ne-am mutat in noua casa, internetul a fost primul abonament incheiat, e drept ca utilitatile sunt incluse aici in chirie, dar totusi..

E la fel de adevarat ca fara net pe mobil intro tara straina nu te prea descurci..Pornind de la simplele harti ale orasului, trasee pt metrouri si autobuze, adrese pt magazine si diverse institutii, netul pe mobil nu e un moft.

Nu putem pleca in vacanta fara net, rezervarile sunt acolo. Tot acolo si parerile celor ce si-au desfatat simtutile.

Ar fi fost imposibil sa ne gasim locuinta fara net, toate vizionarile se programau asa. Tot acolo mergeau si formularele.

Facturile…pe net. Am si uitat ce inseamna statul la o coada! Cu exceptia cozilor de la casele de marcat..unde o casa cu 3 persoane e aglomerata..
 
Apoi cum altfel sa tinem neamurile si prietenii la curent cu nazdravaniile mogaldelului (si ale noastre) fara net? Vorbind doar la telefon? Nop..si ala e tot pe net!

Jurnalul meu, tot pe net..din ratiuni tehnice e drept, pt ca ne-ar fi trebuit un depozit unde sa imi tot adun jurnalele scrise..

Am avut astfel ocazia sa cunosc oameni, de toate felurile. Unii mi-au impresionat corasonul prin puterea si frumusetea lor. Altii m-au socat..socat e cuvantul definitoriu pt mine. Pt ca nu concep ca unii pot fi atat de rai, superficiali, trufasi..Ca unii pot fi altfel!
 
Concluzie rapida: nu se poate fara!

 

Insa…ce mi se pare sufocant e prezenta nedorita a netului in viata mea.

Pornind de la batranele spamuri si reclame ce apar cu lunile dupa o cautare scurta de nush ce produs, ajungand pana la libertatea cu care oricine iti poate invada viata. Un prieten la IT si gata, ai spart casuta de email  a cuiva. Te-ai invartit in cele mai profunde incaperi ale sufletului cuiva. Te-ai simtit un zeu pt ca stii tot, aflii tot, poti tot! O simpla cautare de nume pe net si poti sa fii stalker pe vecie! Stai conectat cu toate noutatile din viata cuiva. Si nu te limitezi doar la a astii, ci, zeu fiind, ajungi sa iti dai cu parerea, sa judeci, sa pui calificative. Sa spui mai departe, sa infloresti, sa adaugi, sa sune bine. Sa te razbuni, sa faci rau, sa strici. Posibilitatile sunt doar limitate de curatenia constiintei.

 

S-ar gasi unii sa zica: ‚‘nu mai folosi nici tu netul, nu mai posta, nu mai scrie‘‘. Nu vreau sa fac asta, pot, dar nu vreau. Pt ca mi-as ingradi singura libertatea din cauza altora. Si nu vreau sa fac asta.

 

Uneori ma ten ca unele lucruri nu se vor schimba vreodata, ma tem ca mereu vor fi astfel de oameni, ‘bagaciosi in viata altora, poate si doar pt ca e o trasatura a oamenilor sa fie curiosi. Alteori sper intro utopie…ca fiecare o sa isi vada de viata lui, din bun-simt!..repet, utopie!

 

Gata, atat cu postarea asta! Trebuie sa caut o reteta cu creveti. Pe net..

3 comentarii:

  1. Nici mie nu-mi plac oamenii indiscreți, dar nici viața fără net nu mi-aș putea-o imagina. Poate doar cu mai puțin net. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata fara net? Nuuu, nu se poate asa ceva:)) nu neaparat ca fac ceva util zilnic pe internet, dar este un foarte bun remediu pentru plictiseala plus comunicare eficienta si rapida prin multiple forme, plus ca la inceput, cand m-am mutat in bucuresti foloseam des google maps, pentru ca aveam nevoie de informatii sa ajung in anumite locuri, foloseam harta de la metrou pentru a stii cum sa ajung intr-un anumit loc, si harta de ratb inca o folosesc :)) nu de alta, dar am mers cu ratb-ul doar cand ma duceam la autogara si cam atat, deci nu il cunosc inca, cu metroul insa e ok, il stiu bine:)) Dar revenind, netul este util si nu o sa renunt la el doar pentru ca sunt si frustrati care se plictisesc si in loc sa isi vada de viata lor plictisitoare isi vad de a altora pentru ca li se pare mai interesanta

    RăspundețiȘtergere