vineri, 26 februarie 2016

Happy messEra o vreme cand curatenia era la ordinea zilei! Mutam mobila de la loc, spalam si lustruiam tot. A doua zi ma dureau toate, nu mai aveam unghii sau maini miscabile, insa totul stralucea in soare impecabil.
De ceva vreme insa imi place cand stralucim noi in soare, purtand dupa noi semne de muddy puddels. Imi place cand stralucim in soare.....cu manutele murdare pt ca am cautat comori printre pietricele. Sau cand avem noroi pe ghetute pt ca am mers sa hranim lebedele dupa o ditamai ploaie.
Scame pe covor? Nu stiu ce-s alea!! Pt ca e covorul plin de jucarii...in partea unde ar trebui sa stea frumos aranjate pe rafturi. Semineul nu l-am folosit de mult timp, pt ca acolo sta armata de plastilina a lui fii-meu. Un mare buldozer(vorba lui) sta rasturnat intrun colt, pt ca "trebuie sa stea asa".
Si nu trece zi in care ceva sa nu ma intepe in talpi, robotei, masini, Lego...
Si nu e zi in care sa nu-mi gasesc ceva, pt ca i-a trebuit juniorului la un moment dat.
Mi-au mai ramas bazdacii intregi cand e vorba de bucatarie si baie :)
Nu i-am zis mogaldelului Nu, chiar daca ntz-ntz-ntz-uri si alte judecati ne-au rasunat in urechi. Insa omuletul stie atatea lucruri, pt ca e curios, pt ca incearca, pt ca descopera. Stie sa isi adune jucariile cand tb sa se culce, sau cand ne jucam de-a trenul, sau de-a pisica si catelul. Stie sa isi adune lucrurile inainte sa plecam la plimbare. Stie sa isi puna hainutele la spalat, stie sa isi puna hainutele in dulapioare dupa ce le-am impaturit noi. Facem curatenie impreuna, el cu setul lui curatat. Spala geamurile acolo unde ajunge. E adevarat ca nu tb sa imi fac griji pt calitatea produselor de curatat. Schimbam paturile impreuna, si sigur urmeaza o bataie cu perne dupa.
Un copil caruia nu i se spune Nu din orice, e un copil creativ, care te uimeste cu notiunile pe care le stapaneste.
Un copil care traieste intrun mod armonios, nu are rautati, nu poate sa faca ceva rau pt ca nu stie ce e aia.
Nu suntem noi parintii perfecti si nici nu ne consideram modele. Fiecare alege ce vrea in viata.
Eu insa ma simt bine cu alegerea asta, simt o fericire care e mult peste bucuria unei case luna!

3 comentarii: