duminică, 26 iunie 2016

O ceasca cu ganduri

Nu-mi place agitatia. De nici un fel. Deloc.
M-am uitat la tv in ultimele zile cat pt tot anul la un loc.
Pe telefon emailuri ingrijorate din partea multora. "Ce se intampla acolo?" Si multe linkuri catre articole din toata lumea (mai bine detaliate si mai complete in informatii decat cele de aici)
Nu am stat sa le sortez. Emailurile ma refer. Le-am luat asa cum au venit. Stiu ca in spatele unei ingrijorari mascate se ascunde si o ....bucurie, ca "ahaaa..asa va tb daca v-ati dus acolo".(vezi tu...vorbele circula in ambele directii :)  )
Sincer nici urma de suparare nu am pt asta, nu pot sa-mi pierd calmul pt atat. Fiecare primeste ceea ce doreste, nu numai pt el, ci mai ales pt altii. Ca Dumnezeu nu e egoist, mi-a zis parintele.
Ca sa rezum in cateva cuvinte:a doua zi dupa Referendum, cel mai cautat raspuns pe google aici a fost " Ce inseamna EU?"
Si zau ca asta vb de la sine.
Suntem si noi, imigrantii, in aceeasi nebuloasa cu restul oamenilor. Care mai au o viata de trait, care au locuri de munca si ipoteci si copii de trimis la scoala. Mandria unora (pozitiva pana la un punct pt ca intradevar e o tara minunata) a fost manipulata de minciunile prin omisie ale altora. Asa cum se intampla peste tot in lume. Urmeaza SUA si alegerile lor...un tsunami ce se apropie de tarm in timp ce toti stau la plaja linistiti, cum am citit undeva, nici eu nu mai stiu unde...
Anyway, azi fara stiri, fara intrebari "ce faceti acum", fara nici un gand din sfera asta.
Today....is all about grace.

12 comentarii:

  1. Brexit? Eu nu cred! In primul rand nimeni nu a "activat" articolul 50 din Tratat in care sa ceara iesirea UK din UE, ptr ca sunt tare curioasa cine va fi acel "curajos" sa faca asta fara sa fie "linsat"? Apoi faptul ca daca s-ar gasi acel "curajos" nu numai ca ar "impartii" o natie in doua tabere, ar si destrama-o ptr ca Scotia si Irlanda de Nord vor sa ramana in UE... deci! Mai este un aspect foarte, foarte important si acele il gasim in Psalmul 23 ptr ca oriunde veti fii, in UK sau in Ro "Domnul este pastorul vostru..." pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, s-au apucat acum sa dezbata alternative, si domnii care au condus totul s-o dea la intors...romaneste, vorba cuiva :)
      Cred ca numai din ambitie si tot or sa activeze articolul..
      Dar aspectul cel mai important, cum ii zici tu, in orice parte a lumii mari, e ceva scris in inimi :)

      Ștergere
  2. Orice decizie va avea urmari, cu bune si cu rele si eu sper sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totii speram asta.
      Nu cred ca se astepta vineva la un asemenea impact, in toata lumea, nu doar aici.

      Ștergere
  3. ahhhh si eu satula de toate sterile lor si nici nu le urmaresc macar. Domnul nu ne lasa si doar El stie de ce asa. Sa ai o saptamana binecuvantata!!! Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, nu ne lasa! :)o saptamana binecuvantata si voua! :)

      Ștergere
  4. eu zic ca nu o sa fie asa, nu o sa treaca de Parlament, ca s-au cam razgandit...imediat dupa! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Well...se pare ca actul democratic tot tb respectat...oricat de responsabil sau nu a fost facut..

    RăspundețiȘtergere
  6. A doua zi noi ne intrebam in birou cine a avut ideea cu Referendumul... Ca tare stupid este sa lasi o hotarare atat de grava pe mana poprului. Nu de alta, dar noi, astia de jos, n-avem cum sa avem privirea de ansamblu asupra tuturor efectelor pentru ca nu avem toate informatiile. Subscriu parerii ca nu se va da curs acestei initiative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cameron a avut ideea, anul trecut parca. Era sigur de victorie..
      Deocamdata e atat de ambigua situatia incat nu am auzit vreo singura parere oficiala in care sa ne incredem.
      Sa vedem ce decide Parlamentul saptamana viitoare.

      Ștergere