sâmbătă, 2 septembrie 2017

Honestly....

Rasfoiam o revista de dimineata in timp ce aburul de cafea imi incalzea nasul, si pe langa paginile de tinute de toamna-iarna (ce aveti fratilor, inca sunt 20de grade, inca e lumina la 8 seara..take a break!) am dat peste un articol minuscul despre cum sinceritatea i-a costat pe unii o cota parte de celebritate.
Si povesteau ei cum deodata selfierurile cu cosuri le-a scazut zecii de mii de folowersi, sau cum colaceii si feliile de pizza au mai scazut din numarul fanilor unei fit-mama, sau cum o mama practicanta de homeschool a ramas fara suporteri cand a inceput sa vb despre problemele familiale.
Concluzia era cum ca societatea noastra e atat de pretentioasa incat e periculos sa spui adevarul.

Ma revolt intrat de tare incat deodata si cafeaua mi se pare mai amara.

Nu adevarul i-a facut sa scada in popularitate ci minciuna pe care au intretinut-o, oferindu-se drept modele, pe un fundament fals.

So, nu selfieurile cu cosuri si pete rosii au facut-o pe domnita sa-si piarda publicitatea, ci miile de imagini prezentate ca fiind frumusete naturala pe cand ea era de fapt retusata, filtrata si machiata.

Nu feliile de pizza au aruncat-o pe fit-mama in dizgratie, ci faptul ca a recunoscut intrun final ca sesiunile pt social erau diferite fata de cele obisnuite, pornind de la locatie, imbracaminte, decor. Hrana healthy si smoothie-urile erau de suprafata pt ca ea de fapt manca junk insa se detoxifia regulat. Nu genul de viata a fost pontat de oameni, ci felul in care a mintit-pacalit-vandut o fantezie.

Nu admiterea problemelor familiale au costat-o pe homeschool-mama adepti, ci faptul ca saptamanal prezenta o imagine idilica, falsa pt ceva ce de fapt nu era asa.

Intrun fel pot sa rationalizez de ce lumea s-ar feri in a spune adevarul, insa discretia asta nu tb acoperita prin minciuni, disimulari, prefaceri si falsitati. Inteleg pana si nesigurantele pt ca dezvoltarea fiecaruia se face in etape. Insa daca tot nu poti sa spui adevarul atunci macar nu minti. Pt ca falsitatea asta de imagine te duce cu gandul la o falsitate de caracter.

Asuma-ti riscul de a fi real daca simti ca ai ceva de transmis. Dar daca umbli cu cioara vopsita nu te mira ca se raresc randurile in jurul tau.

11 comentarii:

  1. HaHaHa ... Colaceii tin de caldura si nimic nu e mai bun ca o ciorbita de perisoare calda... ca tot vine toamna! Da-I naibii cu ciorile lor vopsite, smoothies si minciunele! :)))
    Happy Fall!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pun ochelari de cal pt ca astia sunt peste tot!
      Happy Fall, but i say it's still summer ;p

      Ștergere
  2. Super observatia cu referire la motivele pentru care si-au pierdut unii admiratorii/sustinatorii.
    Toamna frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa văd eu lucrurile..nu zic ca e valabil pt toată lumea :)
      Toamna frumoasa si tie :)

      Ștergere
  3. ai scris bine ! mai ales: ''Insa daca tot nu poti sa spui adevarul atunci macar nu minti.''
    pupic şi weekend cât mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai facut sa rad la inceput, cu anticiparea frigului prin magazine. La noi au fost ieri peste 30 de grade, iar magazinele au schimbat colectiile de o luna. Nu reusesc sa se adapteze schimbarilor climatice. Cat despre vedetele din online, oamenii vor sa vada de fapt ca exista unii mai buni care reusesc sa traiasca asa cum ei nu sunt in stare. Apoi afli ca de fapt si ala e un om obisnuit, care greseste ca si tine, si iti dai seama ca ai investit incredere in cineva care nu merita. Numai ca oamenii sunt si putin naivi, ca sa nu zic altfel. Eu nu iau niciodata de bune personajele-model, din orice mediu ar fi ele, nimeni nu poate fi atat de perfect.Daca imi place cineva, il accept si cu greselile din dotare, nu il ridic pe un piedestal.

    RăspundețiȘtergere