sâmbătă, 5 mai 2018

I will

Bag de seama ca de o vreme postez in weekend. Cand e cake-time.
Si asta pt ca restul saptamanii e atat de plin, incat daca e vreun moment de relaxare, cu siguranta nu o sa-l petrec cu tehnologia in mana.
Insa daca ar fi sa scriu in timpul saptamanii.....ar fi despre:

  • Munca, nu ea in sine, ci despre decorul si personajele ei. Decorul se tot schimba, cand invat si eu rutina locului tb sa il schimb. Ceea ce nu e rau pt ca la fiecare mutare ma apropii de sticla. Personajele...personajele. Uneori sunt rupte dintro comedie, nu din cauza comicului de situatie, ci pt comicul de limbaj. Umorul englezesc imi merge la inima, mai cu seama cand "le zice bine maica". In decorul nou apar personaje vechi, prafuite. Nu credeam ca o sa ne mai revedem, dar Karma are planul ei. Si e fain, e fain. Monei de acu 6 ani i-as zice: rezista, rezista acolo. Pt ca o sa vina ziua cand ei or sa depinda de cuvantul tau! Si i-as arata un licar din prezentul asta, pt ca asa cum o stiu pe Mona de acum 6 ani, nu m-ar crede!
  • Vreme. Macar 3 anotimpuri intro zi. Plecam din casa iarna, ne luam pranzul vara si ne intoarcem acasa intro primavara ametita.
  • Gradinarit. Da da, eu. Noi adica. Si iar mi-ar tb poze pt ca daca i-as spune Monei de acu 6 ani ce dansul bucuriei am facut cu Vlad in jurul rodendronului inflorit, nu m-ar crede.
  • Bucatarit. Less is more, doar ca mai des. Si o las asa, enigma :))
  • Temele de casa. Dap, 5 ani, clasa pregatitoare, dar au teme. Nu liniute bastonase si colorat carti, ci citire -carti, scriere -propozitii, matematica -adunari si scaderi pana la 20, fizica -din exemple practice, creativitate -exemple practice. Si as incepe sa spun cat de mare e diferenta intre sistemele de invatamant, cat de mult se vede cat de important e copilul si nu programa. Si ce mult inseamna sa fii profesor, cu talentul innascut de a invata, chiar daca nu esti platit pt asta. Nu ca sunt platiti putin, ci nu sunt platiti decat dupa o anumita vechime..Si cu toate acestea cat de mult isi autodepasesc frustrarea si investesc, lucrand, intrun viitor mai bun. 
  • Responsabilitatea asumata, vine la pachet cu civilizatia.
  • Googlebox: cel mai tare! Emisiune despre unii care se uita la televizor, care cum si pe unde apuca, comenteaza si reactioneaza la ceea ce vad acolo. Si oamenii se uita la ei. Ne-am uitat si noi pt ca nu l-am crezut pe S cand a zis cat e de funny. E! :))))
  • Vise. Nu din cele de printesa. Nu cu pufosenii si dulcegarii. Cu reusite! nu ''succesuri'' si mandrii si vanitati. Ci eu cu mine, spargand tavanul de sticla.  Nu sunt singura, busim impreuna tavanul, il lovim cu fiecare ocazie, si la un moment dat o sa cedeze. Stiu asta. stam semete, sigure pe ce stim, si pe ce putem. In costumele noastre, bubuim ritmat, zgaltaind tavanul de sticla. Si cea mai buna chestie? No high heels for that!  

4 comentarii: