duminică, 30 iunie 2019

La mare

Eram copii mici, ii povestesc. Cam de varsta ta asa, si trebuia sa plecam la mare.
Ne-au trezit de cu noaptea, sa ajungem la gara, la tren. Si ploua, era noapte si frig. Aveam atata nerabdare, vibram toata.
Am ajuns la gara, parintii cu valizele mare, si doi copii agatati de ei. Gara..puhoi de oameni, pliiin cum nu mai vazusem vreodata. Deindata ce am intrat am simtit ca mergem prin apa.
Ploua, tare..am uitat sa-ti zic.
Incercam sa ne facem loc catre peron, trebuia sa urcam niste scari mari si inalte. Uite asa, ca astea de aici!
Curgea apa ca o cascada! cu greu am urcat, ca aveam picioare mici, ca tine acum. Alunecam pe scari, lumea se impingea..tata meu cara valizele si mama mea ne tinea de maini.
Peronul era mai plin de oameni, si era frig, ploua torential!
La portavoce o tanti ne zice ca are trenul intarziere, o ora si ceva!
O oooora? e mult? cat e asta? ma intreaba pitic.
E muuult, stii cat stati voi la PE? atat e de mult!
Wooooooa!
Dap, si a trecut ora, trend nu a venit! lumea in jur deja se agita.
La portavoce anunta intarziere, o jumatate de ora! Deja mi-era frig si oamenii erau nervosi.. Parintii ne tineau intre valize, sa ne apere de ploaie, sa ne incalzeasca.. Ehee, trenul a venit tarziu, tarziu ca deja se lumina de ziua.
Si cand ne-am suit in tren, total era ud...ca plouase in tren! nu toata lumea se gandise sa inchida geamurile cand au iesit din vagoane in statiile de dinainte, asa ca acum era asa de ud totul, ca nu aveam unde sta. Ne-au facut ai nostri un pat din valize, si ei ..au stat in picioare pana haaaat trecuse trenul de Bucuresti..si inca dupa aia.

Iti spun pui, am crezut ca e cea mai proasta vacanta! dar stii ce mi-a zis tata? Maine ne trezim in pat cald, si iesim afara la nisip, si o sa va balaciti in apa, si o sa mancam inghetata si o sa va cumpere tata ce jucarii vreti de pe faleza!

Eram mici, obosite, si ne era frig. Dar cand mi-a zis asa, am stiut ce bine o sa fie maine! a trebuit doar sa trecem prim acel azi.
Am tinut minte noaptea aia, toata viata mea, si stii ce? a avut dreptate tata, trece ploaia si frigul, si atat de bine o sa fie a doua zi, incat o sa stii ca a meritat rabdarea.

Asa ca pui, mai ai rabdare, ca o sa ajungem la mare. O sa calcam pe nisipul fin si cald, si o sa simtim valurile si o sa-ti cumpar ce jucarii vrei de pe faleza!

6 comentarii:

 1. :) La asta ma gandesc si eu, ca acest ,,azi" e provizoriu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si nu veti astepta in ploaie un tren aglomerat care vine cu apa in vagoane. :)
  Pfuuu!
  Ce frumoasa pilda ai povestit pentru micutul vostru. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Fiecare generație cu povestea ei! Noi ne-am luptat cu doua autostrăzi inchise si un drum triplat ca durata...

  RăspundețiȘtergere