sâmbătă, 31 august 2019

Normal

Aveam o lista de subiecte, le-am chiar scris in gand. Pana sa ajung sa le si scriu....
Ne-am bucurat de soare, cand sa zic ca ne-a sarit vara, a mai venit o tura de caldura. Ne-am adus marea in curte, cu piscinuca si nisipul fin, cu fotoliu de vara pitit sub umbrela de soare, cu baloanele de sapun si pistoalele cu apa. Si sorbetul de zmeura, mai bun ca inghetata.
Am dat o tura de lac, cu scooterul, si am stins cei 30km parcursi cu cidru si peste la cuptor.
Am iesit in aventuri de weekend si am explorat orase.
Am strecurat cateva ore de facut curatenie prin lenea de vara.
Am gatit cu mogaldeata mancaruri usor de facut, e minunat sa vezi ce incredere prind in ei cand le dai incredere in ei. Oricata vorbarie bine-intentionata scoasa din carti de psihologie le servesti copiilor, nimic nu se compara cu experianta afectiunii, a faptelor, cu puterea exemplului.
Nu am avut vacanta propriu-zisa, cele 2 saptamani de evadare la care se aboneaza toata lumea.
Vorba Ubiului: evadare de la ce? Cand faci totul echilibrat, nu simti nevoia sa scapi.
Mi-am dat seama vineri ca m-am obisnuit. Si e ciudat, pt ca acum 3 luni nici nu voiam sa aud. Imi parea contra fiintei, imi parea fortat si lipsit de bun simt. Dar stii ce? Primele saptamani au fost mai grele, vorba unei colege: ea nu-si imparte baia de acasa cu sotul si la munca tb sa o faca cu zeci de straini. Insa treptat incepi sa nu mai observi ceea ce-ti sarea mai inainte in ochi. Pt ca devine banal, normal. Vorbesc despre toaletele unisex pe care le avem la munca. Si-mi zic ca daca m-am obisnuit cu asta inseamna ca sunt chiar cool. Definim normalul cu definitii noi de-a lungul timpului.
Si asta cred ca se numeste evolutie.

5 comentarii:

  1. Chiar asa! Cand te simti bine si acasa si la munca, de ce sa vrei sa scapi?! Eee... Parca suna bine mai multe zile consecutive de leneveala, de iesire dintr-o anumita rutina. :)

    Cand am auzit prima data despre toaletele unisex mi s-au cam adunat ochii la centru; gandindu-ma, mi-am dat seama ca nu-i mare lucru, in fond, iar mai apoi am inteles ca se doreste si eliminarea discutiilor despre unde trebuie sa mearga un travestit, unde trebuie sa mearga un homosexual/lesbiana cu un copil de sex opus lor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucrez intro companie f deschisa, avem de toate soiurile cum ar zice lumea. Insa au reusit sa ne tina uniti, intelegandu-ne diferentele. Ceea ce e perfect.

      Ștergere
    2. Pe-aici...cam multa alergatura si mult stres.

      Ștergere
    3. E linistitor si numai sa stiu ca exista astfel de companii! :)
      Cum zice Zuzu: pe aici alergatura si stres, concurenta absurda si altele de gen.

      Ștergere
    4. Stress e si aici, si ziua de munca se termina la 6..
      Concurenta neloiala avem si noi, si miza e de ordinul miliardelor
      Insa ne-au facut sa ne simtim uniti chiar daca suntem cateva mii de oameni intro cladire, si asta e deosebit pt ca muncim deosebit si noi :)

      Ștergere