miercuri, 9 octombrie 2019

De dimineata

Iti spun, am trecut la alt nivel saptamana asta.
Nu cred ca mi se pare mie, nu cred ca e coincidenta, dar se intampla des ca atunci cand zenu-i zen, sa se trezeasca si nebunu sa fie nebun.
Lucrez la partea cu zen-ul constant, dedicat, constient, il cultiv la fel cum intretii o floare sa fie fresh si frumoasa. Vin paduchii, ii rontaie frunzele, tu constient dai cu sprayul, rupi frunza daca e stricata rau si zici ca ''hai ca-i floarea faina''. Si tot asa, cine face gradinarit poate sa continue comparatia.
Mindfulness, relaxat, evitat reguli, inlocuit cu wild and free stuff, tot tacamul.

Dar vine paduchele si-ti comenteaza felul in care faci parenting, iti explica cum tb sa bati copilul sa stie ca sunt reguli de urmat, iti comenteaza alegerea masinii pe care o conduci sau felul in care ai decis sa-ti petreci dupa-masa. Sau ce muzica asculti, sau ce after school face copilul tau, sau magazinele pe care le frecventezi. Si lista e lunga....si ''paduchele'' sunt multi, dai de ei in magazin, in parcare, la locul de joaca, la biserica (oooh crestinii de duminica = preferatii mei!), la cafea, in pauza dintre sedinte.

Si tu ii ignori, deschizi geamul sufletului sa iasa mirosul rau de varza stricata, iti scoti cuvintele din minte ca sa nu le mai reauzi, si zambesti relaxat. Sau tamp, dupa cum te vede paduchele. Si incepe cu nivelul urmator de ''noi nu judecam, ca n-avem dreptul, dar zic si eu ca nu e bine ce faci'' si incepe iar: masina, restaurantul, magazinul, scoala, vacanta.

Ii raspunzi la moment dat, nu din rautate, ci pt ca tb sa impui niste limite ca sa stie paduchele unde tb sa stea. Si ce sa vezi? esti  rau! pfuuu..lasa ca o stiu eu pe aia a lu' ala! o scorpie, sa vezi ce mi-a zis mie ieri!...si da citat ciuntit si scos din context.

Nu ii invingi, ca nu ai cum. Ei functioneaza pe alte criterii, n-au valori morale, sau de bun simt. Nu poti sa ii spui prostului ca e prost ca nu are cum sa inteleaga. Si esti prost daca iti pierzi vremea incercand sa-i explici cum greseste. Poti sa accepti ca sunt paduchi, ca au frustrari atat de mari incat doar atacandu-te se simt impliniti. Poti sa intelegi ca unii sunt fericiti doar ingreunandu-i pe altii cu toxicitatea lor. Tb sa ii dai deoparte. Eliberarea lui Let go! Daca nu ai de ales si ii ai indeaproape, pazeste-ti inima si gandul sa nu se strambe dupa paduchi. Considera ca e vremea sa inveti ce sa nu faci, cum sa nu fii, si ce paduchi sa eviti pe viitor. Pune-o la lesson learnt si data viitoare stii ce sa eviti ca sa nu mai ajungi sa stai langa paduche.

Si e ok, absolut ok sa spui.... in gand cuvantul cu F, si sa-ti faci gandul frumos mai departe.

8 comentarii:

  1. Multi paduchi am intalnit / intalnesc si eu, mai ales cand plimb cainele. :) Dar acestia trec, nu-mi raman in par. A! Am mai dat si de cate unul (mai apropiat) care voia sa ma ajute cu stilul vestimentar.
    Oh, da! Multi au obiceiul de a da mai departe, dintr-o discutie cu altcineva, numai ceea ce le sustine scopul.
    Un gand scurt e ok, si trecem mei departe zambind. Dar! Bine ca nu se intampla des! Mi-as pierde rabdarea si - cred - as da glas gandului cel scurt. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da aia cu ursul trece nu o stii? :)...

    RăspundețiȘtergere
  3. Offff...e foarte important ca oamenii din jur sa fie cu bun-simt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ce e mai trist? Toți cu comentariile semețe sunt romani.... de unde si concluzia ca nu doar politicienii sunt de vina in Ro ci lipsa educației si a bunului-simt

      Ștergere
    2. Da, stiu! Sunt de aceeasi parere.

      Ștergere
    3. Generatia asta chiar poate schimba ceva, educandu-si copiii..

      Ștergere