sâmbătă, 12 septembrie 2020

Evident



 Parcarea e plina, ma uit in jur, toti isi aranjeaza mastile in oglinzi. Dusa-i vremea cand ultimul touch era rujul pe buze sau sprancenele aranjate. Ne indreptam catre intrare, incepem cu o coada, lumea isi dezinfecteaza mainile la intrare apoi caruciorul. Intram printre rafturi, urmand benzile galbene, ca un musuroi aranjat de furnici. OCD-ul meu e linistit, mergem toti frumos ca intr-un labirint harmonios. Asteptam cand se face cate in blocaj pe raft, depasim daca e loc. 

Pe scurt, nu e atat de aglomerat pe cat promitea parcarea, poate si faptul ca lumea tine distanta face totul mai aerisit.
Si atunci auzim. In cel mai neaos (ne)latin accent: ''Iote-i maah si p-astia cum se feresc, zici ca-s spariati de bombe!'' Doi, el si ea, geci ''de pele'' cu multe buzunare...masca sub nas, ca-s DASHTAPTI. treceau prin raioane, netinand cont de nici un semn de marcaj, sau sageti lipite pe podea. 
Lumea se dadea la o parte, contrariati ca veneau dintrun sens diferit, incercand totusi sa tina distanta ceruta de bun simt. 
Numai ca pt rumanii din poveste asta era semn de prostie.

Romanii sunt peste tot acasa.......si in dimineata asta de cumparaturi linistite mi-au adus aminte de ce am plecat de-acasa.

5 comentarii:

  1. Imi place sa cred ca evidentii acestia in magazine sunt exceptiile, pentru ca stiu cum e regula in (unele) magazinele mari din BV; oamenii au masca, pastreaza distanta, pe cat posibil. Am intrebat mai multi cunoscuti care fac cumparaturi in magazinele mari (eu nu mai pot intra). In schimb, vad cum e in piata agroalimentara: oamenii au masti, chiar daca unii au lasat nasul afara (sa poata respira); distanta e greu de pastrat. Cu toate acestea, numarul de imbolnaviri nu creste... exponential. Oamenii se inghesuie pe aleile de sub Tampa, in parcuri, in Poiana si cam peste tot - majoritatea nepurtand masti - si numarul de imbolnaviri nu creste... exponential.

    Suna tare trist "dusa-i vremea cand..." Suna ca si cum ar fi ceva firesc ca omul sa poarte masca pe veci.

    RăspundețiȘtergere
  2. In Anglia numărul creste exponențial de o săptămana. Si câta vreme exista un pericol tb sa fie si măsuri de siguranța.
    In magazine aici cel puțin exista un flow foarte strict de urmat in magazine tocmai ca sa se evite aglomerarea de căruțe. Compatrioții romani erau singurii care veneau din sens contrar pt ca evident țin la libertatea lor. Si evident aveau păreri “ alese” pt idioții care respectau niște reguli de mișcare într-un magazin mare. Pt ca lor li se parea normal sa facă mișto de oameni si tot ce voia @7€€ lor..
    Nu văd cum le-ar putea cineva caută cea mai mică scuza..

    RăspundețiȘtergere
  3. Mona, in Galati, de exemplu, mie mi se pare ca e ca inainte de pandemie. Lumea e foarte relaxata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici nu, se păstrează distanța chiar si pe strazi, oamenii respecta regulile in magazine, sunt si copii teribiliști care cred ca sunt invincibili, însă in toate se vede o limita. Rumanii ăștia din magazin in schimb se purtau ca le ei acasa, făcând mișto de cei ce respectau regulile...

      Ștergere
  4. Si apoi se întorc aici unde alții plătesc pt ei.....

    RăspundețiȘtergere