vineri, 30 aprilie 2021

Smerit


 - De ce te miri? cine l-a judecat pe Iisus? cei care i-au înțeles menirea, cei care aveau iubire și înțelegere, cei care aveau empatie, cei care îl vedeau pe El? nu cumva au fost cei care știau Scripturile din scoarță în scoarță? nu cumva au fost cei care știau obiceiurile și purtau tradițiile, invatatandu-i pe ceilalți ce sa facă? nu cumva au fost invatatii? cei care îl știau pe El, dar nu îl cunoșteau? 

Nu s-a schimbat nimic, doar ca multi din aceia nu mai poarta straiele fariseilor, însă poarta hainele timpului. Sunt cei care spun tuturor cum ca a lor cale e singura, și e cea dreapta. Sunt cei care cred ca bucuria lor e atât de binecuvântată încât bucuria altuia, diferită de a lor, nu are cum sa vina de Sus. Sunt cei care iti măsoară credința ta prin tiparele lor. 

********

''Cum sa porti masca? nu ai incredere în Dumnezeu înseamnă! hai vino sa ne îmbrățișăm așa, ca altădată!''

-De ce treci strada pe la trecerea de pieton? ii întreb. De ce la Zoo nu intri acolo în curtea leului, sigur Dumnezeu are puterea sa te apere.

********

''Milkshake?! aaaa tu nu postesti? nu o sa simti Pastele intrutotul, nu te invrednicesti fara post''

-Wow, ti-a zis ție Dumnezeu asta? ca ne măsoară vrednicia după bucata de mâncare?ii întreb.

********

''Sunt frumoasele ouăle colorate, dar știi ca de Paste se fac doar oua roșii..ca ele au însemnătate.''

"Iepurasi? pai vezi ca ăștia nu sunt creștini, sunt decorațiuni acolo..''

********

Sunt sigura ca se duc la toate slujbele, și ca pot sa iti zică rugăciuni întregi pe de rost. Sunt sigura ca știu toate obiceiurile, și cu vocea blândă respecta toată tradițiile creștine. Sunt sigura ca au o părere ''justificata'' pt fiecare om care le trece prin fata.

Dar stiu ca nu asta a fost lecția Lui. Știu ca nu a lăsat omul pe post de judecător, și știu ca niciodată nu i-a încurajat pe oameni sa se sfasaie între ei. Ba chiar le-a zis sa se smerească și sa fie umili, și sa ii ajute pe toți cei ce sunt în nevoi. Nu le-a zis sa ii judece pe cei în nevoie, cum și de ce au ajuns acolo, ci sa ii ajute. Știu ca nu ne-a trimis sa Îl căutăm în templele mari și lucioase, ci în cu totul alt loc.  

Intram în Paste, fiecare după cum îl înțelegem. Și știu ca dragostea Lui e mai mare decât mintea fariseilor poate sa conceapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu