joi, 24 februarie 2022

Suflete


 Dimineata a inceput altfel, cu telefonul barnaind știrile dimineții. Rusia a început ceea ce era evident ca vor sa facă. Am coborât repede la știri, am văzut ceea ce probabil au văzut toți. Pornesc laptopul și încep munca, toate ședințele zilei anulate, pe chats vorbim doar de asta. Nu ai cum sa ignori (cine ar vrea, cine ar putea?!), nu ai cum sa nu te răsucești în amintiri de trecut greu și sufocant. Am auzit tot felul de aberații: pai trebuie și Rusia sa se apere.. (de cine/ cine i-a atacat pe ei, cine le-a luat teritorii și resurse naturale), Putin e strâns cu usa, tb sa isi arate puterea (de către cine?!), Biden a pornit totul pt ca l-a provocat prin insinuări pe Putin ( și el sireacul a atacat o alta țară, pt ca insinuările l-au înnebunit). Dar cea mai tare: ce te agiti, nu e la noi, nu ne afectează!

E greu cuiva sa ii explici de ce vorbele astea sunt de cacao. Din același motiv pt care Deștepții s-au chinuit sa scoată din lac piatra aruncată de prost. Sunt oameni prinși intro încrengătură atât de stricata, încât nimic nu le-ar despleti prostia. 

Am făcut mai demult un training, despre felul în care comportamentul uman influențează economia prin deciziile pe care indivizii le iau. Inafara lucrurilor evidente (omul cumpara ca sa aibă ce a visat, sau ca sa se răsplătească pt sacrificiile anterioare, sau ca sa fie admirat de alții, sau din invidie ca sa se simtă superior, sau din curiozitate, sau din pasiune pt tehnologie, sau din obsesia de a avea ceva nou) era vorba și de cei mai greu de cuantificat/ estimat. Ca o paranteza s-a vorbit și de sociopati, cei care au gândirea atât de alambicată încât nu poți sa le anticipezi deciziile financiare. Nu poți sa le anticipezi mai nimic din valorile morale, pt ca fie lipsesc, fie sunt îmbinate de adevăr-minciuna, încât sunt dificil de înțeles. Sunt sociopati mici, cei care mint ca sa le fie bine, cei care profita de alții, ca sa le fie bine, fără vreo mustrare, sau părere de rău, cu o totala lipsa de empatie, sau înțelegere, sau ...... Și apoi sunt sociopatii care apasă pe trăgaci când li se spune, când în intortocheala lor morala, li se spune ca tb sa apese butonul pt ca asta le da putere. 

Si mi-am adus aminte azi dimineață despre asta. Nu Putin a ieșit în strada împușcand oameni, ci cei în uniforme, subordonații lui, au făcut asta...toți aia care apasă pe trăgaci fără remușcări. Și mai sunt și cei cu ''ce ai draga, doar nu e la tine în curte''. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu