vineri, 9 decembrie 2022

Winter glow


 Mai frig ca la Polul Nord. Frosty land. Scartaie aerul, peste tot a suflat gerul, lasand un strat alb in urma. Caciula si fular mare si pufos. Manusi moi si calduroase. Nu mai poti iesi din casa fara ele. 

Am impodobit casa pt Craciun, fairy lights inauntru si  inafara casei. Bradul e facut, lista cu filmele de iarna la fel. Prima ciocolata calda bauta. La un film usurel romantic. Dimineti lungi in weekend. Supe calde de seara. Lights trail facut in fiecare seara. Adunat seara la povesti  si  jocuri. 

Extra work, amandoi, si la munca si acasa, oricat am fi de obositi incercam sa tinem casa cat mai ordonata, sentimentul de cuib luminos si calduros e atat de necesar in serile lungi de iarna. 

Am invatat ca tacerea e de aur. Oricat de nebuna ar fi lumea in jurul tau, oricat de justa s-ar crede in strambaciunea ei, cu cat te tii departe de ea, cu atat esti mai calm si implinit. Am invatat sa ii las sa spuna ce vor, cand vor. Sa judece, sa ridiculizeze, sa se creada buni si drepti. Am invatat sa tac atunci cand incearca sa structureze lumea toata in cutiile lor mici. Fiecare cat poate. 

Am invatat ca bunatatea iese de unde nu te astepti. Ca sinceritatea, facuta din inima buna, poate rezolva orice. Ca in fata acelora poti sa te bucuri linistit de toate. Bunatatea venita din acceptare si ingaduinta. Stai langa omul care pune iertarea si intelegerea mai presus de orice. Fugi de cei care cred ca tot ce fac ei e perfect si ca regulile lor se aplica tuturor. 

Inconjoara-te de oameni luminosi, si daca nu ii gasesti usor, fii tu unul din aceia. 


4 comentarii: