miercuri, 29 martie 2023

Mai usor decat crezi


 Asta inseamna sa fii, in primul rand, onest cu tine. Cred ca integritatea, ca si valoare morala, nu e pretuita suficient de mult. Integritatea nu este printre primele criterii pe care omul le alege cand tb sa aleaga sau sa valideze ceva. 

TREBUIE sa fii integru si  apoi sa te privesti in oglinda sufletului, sau a constiintei daca inca nu ti-ai auzit sufletul. Priveste-te asa cum esti, nu justifica nimic. Privire cruda asupra ta, a faptelor si actiunilor si intentiilor tale. Si daca pt o secunda, o mili-secunda, lasi privirea in jos, arunca-te puternic exact in acel colt al fiintei tale, cauta bine si arunca tot ce te rusineaza. 

Spune nu la tot ce nu e in acord cu tine. Aburul ala de invidie, de indoiala, de judecata, de rautate, de razbunare…Spune-le nu si alunga-le. O sa simti o libertate ce nu ai mai simtit pana atunci! Fii cu bagare de seama ca in restul zilei sa nu cazi din nou in greseala. O sa-ti fie greu o zi doua, o saptamana. Dar apoi devine obicei, si sufletul tau o sa zica NU cu mult inaintea gurii.

TREBUIE insa sa ai o doza mare de integritate pt asta. 

2 comentarii:

  1. Eu tot zic nu, dar replica ar fi că ,,nu mă adaptez'', ,,nu corespund'' etc. Pentru unii e atât de natural și de firesc teatrul, încât mă întreb dacă nu cumva îmi lipsește mie ceva!!! Dacă nu cumva e vreo aptitudine specială a zilelor noastre să fii cat mai fake! Problema e că unii sunt fake chiar și cu ei înșiși, iar acest nivel e de-a dreptul îngrijorător.

    RăspundețiȘtergere