miercuri, 24 mai 2023

Oferta


 - Dar e la oferta!

- Dar nu ne TREBUIE! 

Ii aud cum discuta, suntem cu ochii la acelasi produs. Care e la oferta. Oferta e serioasa, insa vorba ei: nu ne TREBUIE. Ii zambesc si trec mai departe. Am prins iar un trolley a carui roata - dreapta sus, se roteste alandala. Celelate roti merg frumos, insa zuza de se roteste nu le ajuta. Isi vede de treaba ei, rotindu-se fara rost, in acel ritm sacadat de ta-dam-ta-dam. 

Ma uit pe lista: am trecut ce vrem, dar…. chiar toate ne trebuie? Incep sa filtrez, ce e nevoie, ce e rasfat. Si lista scade vizibil. Le cumpar doar pe acelea, la casa - bucurie mare, suma de plata nu mai e cu 3 cifre mari si late. 

Ajung acasa si le povestesc revelatia mea: mai e oferta oferta daca nu ne trebuie? Incepem sa gatim, si ce sa vezi? Iese mancarea la fel de buna ca atunci cand bonul la casa avea 3 cifre. Movie night: gasim filmul, ne gasim locurile….. Dar ghici ce lipseste: lucrul care scapase din lista pt ca “nu ne trebuie”.. so… alta revelatie: uneori e bun si ce nu ne trebuie. 

Alta tactica: de acum luam doar ce ne trebuie, si o data la cateva saptamani mergem la cumparaturi doar pt ce vrem. Si facem asta. Iese bine, per ansamblu, la sfarsit de luna se vad rezultate. Bucataria cu spatiile de depozitare respira, nu mai avem acelasi waste food ca inainte. Lunile trec si capatam experienta. Waste bin-ul nu mai da pe afara. Succes clar. 

Ma gandesc cu cate alte lucruri procedam la fel. Haine luate la oferta, dar care nu se potrivesc cu nimic din ce ai in garderoba. Papuci pe care ii iei pt tinuta aia, pe care o imbraci de cateva ori pe an. Haine luate in cateva exemplare, sa fie, pt ca ti-au placut odata. Altele pt ca erau in trend. Multiplicat pt toti ai casei. Lucrurile ce nu-ti folosesc, organizate frumos, sunt tot lucruri care nu-ti folosesc. Arunca, doneaza, da-le cunoscutilor, orice simplificare e o eliberare. Am extins revolutia in toata casa, la produsele de curatenie, cosmetice, de toaleta. Innoindu-le cand ne trebuie, cu ce ne trebuie. 

Frumusetea in simplitate. Minimalism. Dar TREBUIE sa te cunosti bine, sa stii clar ce vrei, sa nu intri in competitia cu cine ce are. Sa nu te definesti in lucruri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu