miercuri, 23 noiembrie 2011

Some day

Stiu ca ziua aceasta o sa fie o zi de referinta, stiu ca o sa ramana in istorie la fel cum a ramas si ziua in care mi-am dat demisia de la doctorat!...Si pt ca am trecut deja printr-o astfel de experienta, acum stiu la ce sa ma astept! Atunci credeam ca toata lumea se naruie, am trecut atunci prin toate starile posibile (teama, lipsa de incredere, disperare), apoi, cu trecerea timpului s-a dovedit ca plecarea mea de acolo a fost spre binele meu! Stiu ca Doamne-Doamne nu vrea sa ma abat de la drumul pregatit, stiu ca tot ce se intampla in aceasta perioada la munca nu este in folosul meu, stiu ca trebuie sa plec de acolo! Am vazut cum oamenii si-au vandut prietenii, si-au dat demnitatea pe un post mai bun, am vazut cum "colegii" ii sapau pe altii doar ca sa inainteze in cariera, am vazut oameni lasi, am vazut oameni fara cuvant..S-a dovedit ca poate fi mai rau atunci cand crezi ca "mai mult de atat nu se poate"!
Azi a fost in birou o vizita a unui sef, mare sef. Fusese si la inceputul verii, voia sa vada, printre altele, cum sta treaba in birou odata cu schimbarea dinastiei. Era pe atunci foarte mirat sa afle ca avem salarii atat de mici, era uimit sa afle cat de mici au fost maririle salariale din primavara. Acum, dupa jumatate de an, era la fel de uimit de toate. A trebuit sa ne dea vestea ca maririle din toamna au fost anulate si ne promite  (din nou) unele la primavara! pana aici nimic neobisnuit! politica romaneasca facuta de nemti! am mai vazut asta de atatea ori! urat de-a dreptul a fost cand ne-a mintit in fatza, cand s-a contrazis cu toate cele afirmate acum jumatate de an...Pana la urma ne-a subliniat ca toata puterea exista un mana unei singure persoane, sefa de birou. Ea este cea care decide salariile angajatilor, iar criteriul "munca bine facuta" nu este fundamental! important e sa existe comunicare cu sefa, intelegere si sprijin pt aceasta! Intr-o lume normala, intr-o companie normala, toate acestea nu ar fi atat de anapoda! dar in cazul de fatza, lucrurile sunt atat de.....aiurea! intrigi mai mari ca in birou mai vezi doar in telenovele! zambet si priviri de gheata, cuvinte false spuse in fatza si in rest doar manipulare.......
Am ramas mult peste program azi, pt ca sedintele nu se mai terminau....A venit ubi dupa mine la scarbici, sala am pierdut-o....Eram trista, dezamagita, lehamite curata! Asa ca.....incep surprizele sotiorului meu! o vizita la Real, provizii de fructe (yaaaaaaaammiiiiii :))  )si..si..si...si un ursulet mare, de 1 metru! :) il trageam dupa mine printre rafturi de parca eram piticul de servici! :) si e frumoooos si are o fatza senina cu ditamai zambetul! il cheama Happy! pt ca ne-a adus bucurie intr-i zi atat de gri! si apoi, i-am prezentat orasul! :) o plimbare lunga, pana la Pietrele lui Solomon, centrul vechi...doar noi, si Fufu, si Happy! :) si i-am povestit cum, de fiecare data cand ne e bine, sau cand avem momente mai grele, ne refugiem in plimbare! ne suim in masina si mergem...fara destinatie, dar intotdeauna ajungem sa traim ceva frumos! Pana sa fie Fufu mergeam pe jos, pana nu ne mai simteam picioarele! ....ce vremuri!
Nu stiu cum o sa fie maine, nu vreau sa ma gandesc acum!
Vreau doar sa simt prezentul acesta! Stau cu laptopul pe genunchi, Happy s-a postat langa mine, si ubi imi mestereste accesoriul de la telefon :) si restul nu conteaza!
P.S: acum un an! some things never change! :) fericirea mi-o gasesc mereu alaturi de iubitul meu! :)

4 comentarii:

  1. Iti citesc blogul de ceva timp,dar pana acum nu comentat...m-am simtit "in plus" parca...dar trebuie sa iti spun ca ESTI O INVINGATOARE!!!!
    Ai suficienta forta in tine cat sa muti muntii...sa nu-ti fie frica sa iti schimba viata in orice clipa!!!:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc tare mult! :* :*
    si eu iti citesc blogul, cam in fiecare zi, pt ca un strop de normalitate in viata mea! :) totul e stylish and girlish, de parca tot ce e negru si gri ar fi dat la o parte, ramanand doar esenta: feminismul la el acasa! :)
    cat despre schimbare....o planuim de ceva vreme si speram sa se intample cat mai curand! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))) cuvintele tale mi-au adus un zambet imens!!!ma bucur ca ai reusit sa dai foaia...un nou capitol va urma,be confident!:*

    RăspundețiȘtergere