sâmbătă, 18 februarie 2012

My name is.........

Nu este  intimplator ca aveti un nume si nu altul si mai ales nu este intimplator  cine vi l-a ales, de ce acel nume si nu altul si ce semnifica el pentru  cei/cel/cea care l-a ales...
Vechii  greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si  foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui.
Onomantia (intalnita  si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza  numelui. 
Denumirea deriva din greaca veche, unde "onoma" inseamna nume,  iar "manteia" - profetie. Aceasta disciplina era intens practicata  in vremurile de demult cu scopul de a descifra destinul omului si,  uneori, chiar pentru a-l determina. Primii si cei mai inflacarati  sustinatori ai onomantiei au fost adeptii lui Pitagora.
De la greci,  practica a fost preluata mai tarziu de romani, care aveau chiar si un  dicton - "Nomen omen" -  care in traducere libera ar insemna "Numele atrage soarta". Acestia erau  atat de convinsi de puterea numelui de a influenta mersul lucrurilor,  incat au extins aplicatiile onomantiei inclusiv asupra localitatilor.  Geograful antic Pomponius Mela nota in lucrarea "De chorographia" ca autoritatile  romane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit, pentru a-l  face mai favorabil Romei (este vorba despre actualul port albanez Durres).


Prima litera a  prenumelui. Una dintre cele mai folosite metode onomantice  este analiza primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este  neaparat cel inscris in cartea de identi tate, ci cel cu care ni se  adreseaza zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influenta e  foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima are cel mai  mare impact. Ea aduce informatii pretioase despre caracterul si  temperamentul nostru, despre felul in care reactionam la stimulii  exteriori, la oportunitatile si obstacolele vietii.
In linii mari,  nota dominanta a reactiilor poate fi de natura fizica, mentala,  emotionala sau intuitiva. Tind sa raspunda:
Fizic - cei ale caror prenume incep  cu D, E, F, M, N, O, V, W, X
Mental
 -  cei ale caror prenume incep cu A, H,  J, Q, S, Z
Emotional
 - cei ale caror prenume  incep cu B, C, K, L, T, U
Intuitiv 
-  cei ale caror prenume incep cu G, I,  P, R sau Y  
Influenta  vocalelor. Una dintre regulile onomantice mai putin cunoscute  in ziua de astazi sustine ca daca numele contine un numar par de vocale,  imperfectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului,  in timp ce un numar impar de vocale conduce la imperfectiuni pe partea  dreapta.
Prima vocala.  Nu numai prima litera a prenumelui este importanta in onomantie. Prima  vocala, de exemplu, ofera indicii interesante cu privire la reactiile  instinctive pe care le avem in fata surprizelor, a schimbarilor  neasteptate. Astfel:
A  - poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respinga ceea ce vine  din exterior.
E -  primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand se plictiseste tinde  sa-l provoace.
I -  reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cu posibile regrete  ulterioare.
-  reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale si cauta sa-si  controleze foarte bine emotiile.
U - raspunde cu pasiune, poate un  pic teatral, si adesea diferit de cum te-ai astepta. Cand prima litera  a prenumelui se intampla sa fie o vocala, persoana respectiva poate  intampina dificultati in a separa logica de emotie, capul de inima. Litera A. Imprima o atitudine plina  de ambitie si curaj. Cei al caror prenume incepe cu A sunt oameni  puternici, independenti si activi. Au o mentalitate de invingator, cauta  sa-si impuna vointa si nu se dau batuti in fata capriciilor sortii. Sunt  directi si urmaresc obiective precise. Le place sa actioneze pe cont  propriu, in mod ferm si original. Sunt creativi, iubesc viata si natura.
Defecte: Cele mai  vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, incapatanarea, lipsa de  finete si egoismul. Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta si  critica.

Litera B.  Imprima o atitudine discreta si moderata. Oamenii B sunt sensibili,  emotivi, uneori timizi sau retrasi. Au insa un suflet insetat de  dragoste si prietenie, sunt afectuosi, loiali si intelegatori. Lucreaza  bine in colaborare si sunt mult mai eficienti in a desavarsi decat in a  initia. Cauta pacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea si  sunt deseori dotati cu fantezie si talent.
Defecte: Nehotararea si  nesiguranta, mai ales atunci cand se incearca sa fie compensate prin  lacomie si posesivitate. Lenea, lasitatea sau tendinta la compromis sunt  alte cateva defecte ale lor.

Litera C. Imprima o atitudine  inteligenta si sintetica. Cei al caror prenume incepe cu C sunt mandri,  hotarati si ambitiosi. De regula au o minte scaparatoare si spontana si  excelente abilitati de comunicare. Pot repera rapid esenta unei probleme  si gasi cele mai eficiente rezolvari. Sociabili si foarte expresivi, au  priza la public. Pun pret pe prietenie, fiind amici sinceri, generosi si  devotati.
Defecte:  Neglijenta, nepasare, dezorganizare. Uneori, lipsa de rusine sau de  scrupule. Avand multe interese, risca sa-si risipeasca timpul si  energia.

Litera D. Imprima o atitudine  practica si organizata. Cei ale caror prenume incep cu D sunt oameni cu  o mare vointa, organizati si tenace. Capacitatea lor de a se focaliza  asupra telurilor este uluitoare. Au autoritate, simt practic si  financiar, sunt buni in pozitii de conducere sau in afaceri. Conceptiile  lor sunt solide si conformiste, iar sentimentele, durabile. Multi sunt  pasionati de plante si gradinarit.
Defecte: In situatii tensionate pot  deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigiz i si uneori de o  indaratnicie prosteasca.Tendinte la posesivitate, gelozie.  


Litera E. Imprima  o atitudine indrazneata si inventiva. Oamenii de tip E sunt deschisi si  adaptabili. Invata repede si au abilitati de comunicare. Nevoia de  libertate este foarte mare - se simt bine cand pot sa-si largeasca  orizontul: sa se miste, sa calatoreasca, sa acumuleze noi cunostinte.  Sunt plini de resurse, talentati, creativi si originali. Au un puternic  instinct sexual, sunt pasionati si seducatori.
Defecte: Multe persoane al caror  prenume incepe cu E tind sa fie iresponsabile, inconstante, frivole.  Altele mai pot fi irascibile si aprige la manie.

Litera F. Imprima o atitudine  energica si decisa. Oamenii de tip F sunt impetuosi, puternici si  fascinanti. Indiferent ca se remarca in bine sau in rau, nu pot trece  neobservati. Le place sa uimeasca si sa fie admirati. Sunt inteligenti,  au o logica excelenta, sunt harnici, priceputi si buni profesionisti. Au  o sexualitate viguroasa si tanjesc dupa adrenalina. Sunt prieteni buni  si statornici. 
Defecte: Pot avea reactii excesive  si pot ajunge in situatii extreme.Desi au o personalitate forte, sunt  predispusi la anxietate si depresie.

Litera G. Imprima o atitudine  intreprinzatoare si perspicace. Oamenii al caror prenume incepe cu G au  o parere buna despre sine si multa incredere in capacitatile proprii.  Sunt hotarati, practici, perseverenti, ageri la minte si razbatatori. Au  convingeri ferme, indrazneala si aptitudini de lider. Se pricep sa  speculeze oportunitatile ivite, au adesea noroc de bani si cuceresc usor  atentia sexului opus.
Defecte: Li se reproseaza adesea  tupeul, aroganta, incapatanarea si uneori lipsa de scrupule. Pot ascunde  insa multe frustrari si framantari interioare..

Litera H. Imprima o atitudine  autonoma si motivata. Cei al caror prenume incepe cu litera H urmaresc  sa detina controlul, sa acumuleze putere si bani.. Au o personalitate  puternica si dominanta, dar sunt totodata prudenti, rezervati si abili.  Dotati cu spirit de observatie si o gandire profunda, actioneaza in baza  unor planuri chibzuite si nu renunta pana nu-si ating obiectivele.  Iubesc natura si sportul.
Defecte: Pot dezvolta tendinte  obsesive si manipulatoare. In anumite situatii se inchid in sine sau  devin sceptici, banuitori, ranchiunosi, extremisti, tiranici.

Litera I. Imprima  o atitudine idealista si creativa. Oamenii de tip I sunt romantici si  emotivi. Majoritatea au simt estetic si inclinatii artistice, iubesc  armonia, eleganta si confortul. Sunt afectuosi si intelegatori cu cei  din jur, dar nu le place ca acestia sa interfereze cu libertatea sau cu  planurile lor. Sunt inteligenti, insa le lipseste simtul practic si  curajul. Au o buna rezistenta fizica.
Defecte: Cand nu se simt in  siguranta, pot avea caderi nervoase, schim bari bruste de stare de  spirit, devin timizi, irascibili si se ofenseaza usor.

Litera J. Imprima o atitudine  sincera si foarte bine intentionata. Persoanele al caror prenume incepe  cu J sunt inteligente, au imaginatie si talent. Le face placere sa fie  de folos si sa-i ajute pe ceilalti si se straduiesc sa se faca placute.  Sunt increzatoare, optimiste si au aspiratii inalte, uneori chiar mai  inalte decat le permit posibi litatile. Au o inima calda, sunt generoase  si loiale celor dragi.
Defecte: Isi gasesc greu o  motivatie, riscand sa-si risipeasca talentele. Nu prea au simtul  prevederii, ceea ce le expune la situatii neplacute.

Litera K. Imprima o atitudine  ambitioasa si inspirata. Oamenii de tip K sunt intuitivi, creativi si  vizionari. Au o minte scaparatoare, o gandire percutanta si rapida,  capabila sa gaseasca solutii ingenioase. Pot avea talent in mai multe  domenii. Sunt mandri si constienti de valoarea lor. Cauta succesul, il  merita si cel mai adesea il obtin, capatand un plus de autoritate,  respect si popularitate.
Defecte: Latura negativa, pe care  incearca din rasputeri sa o mascheze, este caracterizata de tensiuni  nervoase, ezitari, temeri, lipsa de incredere.

Litera L. I mprima o atitudine  increzatoare si sociabila. Cei al caror prenume incepe cu L sunt isteti,  curiosi si comunicativi. Se misca mult, calatoresc frecvent, se muta in  alte locuri etc. Nu suporta nici un fel de constrangeri. Sunt plini de  resurse, au diverse aptitudini, dar le lip seste viteza de reactie  necesara specularii oportunitatilor. Sunt senzuali, insa tind sa-si  treaca emotiile prin filtrul mental...
Defecte: Au tendinta de a acumula  tensiuni, pe fondul carora pot dezvolta o tendinta la adictii si excese,  predispusi la accidentari.


Litera M. Imprima o atitudine constructiva si  optimista. Persoanele ?M? sunt responsabile, tenace si muncitoare, dar  stiu sa se bucure si de viata. Realiste si practice, acorda o mare  importanta sigurantei financiare. Au insa o fire afectuoas a, sunt  atasate de familie, dornice de dragoste, generoase si receptive la  problemele celor din jur. Invata repede, au curaj si sunt capabile sa-si  modeleze personalitatea.
Defecte: Oamenii "M" sunt cam  pripiti si iuti la manie.... Pot avea accese de incapatanare si, in  unele privinte, viziuni prea conservatoare.

Litera N.Imprima o atitudine  sociabila si comunicativa. Oamenii de tip N sunt facuti sa traiasca in  cuplu, sa aiba multi prieteni si o activitate sociala bogata. Amabili,  veseli si originali, atrag simpatia. Le place sa se distreze si pot da  impresia de frivolitate, dar in realitate sunt inteligenti, abili,  planificati si-si urmaresc bine interesele. Sunt norocosi, atrasi de  mister si foarte senzuali.
Defecte: Pot fi nelinistiti,  disimulanti, derutanti si inclinati catre schimbari frecvente, purtarea  lor dandu-le celor apropiati o senzatie de nesiguranta.

Litera O. Imprima o atitudine  hotarata si responsabila. Oamenii de tip O au vointa, convingeri  puternice, scopuri clare si simtul datoriei dezvoltat. Totusi, au o  inima entuziasta, porniri erotice intense si pot ajunge in situatia de a  trebui sa aleaga intre sentiment si datorie. Au nevoie de dragoste, dar  vor sa-si pastreze independenta. Sunt inteligenti si dornici sa invete.
Defecte: Pot avea  tendinta de a le da celorlalti cam multe indicatii. Uneori actioneaza  impulsiv. Sunt gelosi si posesivi.

Litera P. Imprima o atitudine  inteleapta si stabila. Cei al caror prenume incepe cu P sunt oameni  puternici, laboriosi si prolifici.. Foarte inteligenti, sunt adesea  inclinati spre studiu, cultura sau spiritualitate. Sunt insa firi mai  retrase, care nu sociali zeaza cu prea multa tragere de inima si care-si  selecteaza atent anturajul. Cu toate astea, fac impresie, au influenta,  iar parerile lor sunt ascultate.
Defecte: Pot fi distanti, aroganti,  secretosi sau lipsiti de buna vointa si rabdare fata de ceilalti. Uneori  sunt rigizi, lacomi sau foarte posesivi. 
 
Litera Q. Imprima o atitudine  ingenioasa si originala. Cei (putini, de altfel) al caror prenume incepe  cu Q sunt plini de idei, intuitivi si inspirati. Multi dintre ei au  preocupari neobisnuite, sunt atrasi de mistere si subiecte  neconventionale. Au o personalitate puternica si capacitatea de a-i  fascina si influenta pe ceilalti, dar sunt greu de cunoscut si de  analizat. Se pricep la afaceri si atrag banii.
Defecte: Pot fi dificili,  complicati si ascunsi. 
Cand sunt stresati, creeaza multa tensiune in  jur. Uneori vorbesc prea mult, plictisindu- i pe ceilalti.
Litera R.Imprima o  atitudine determinata si reflexiva. Cei al caror prenume incepe cu R  sunt profunzi, au spirit analitic si multa dorinta de cunoastere. Au un  suflet bun, sunt milosi si gata sa puna umarul la indeplinirea unei  cauze nobile. Interesele lor par a fi mai mult spirituale decat  materiale. Sunt muncitori si seriosi, dar ating reusita doar in urma  unei straduinte constante.
Defecte: Au framantari interioare,  tind sa fie fragili emotional, nervosi si iritabili. Pot fi expusi la  pierderi de bani sau de posesiuni.

Litera S. Imprima o atitudine  instinctiva si incordata. Cei al caror prenume incepe cu S au sentimente  puternice si ambitii inalte.. Sunt ageri, patrunzatori, intuitivi si  imaginativi. Ambitia ii motiveaza si ii ajuta sa-si focal izeze  energiile. Destinul lor este adesea presarat cu obstacole, lupte si  framantari. O parte dintre ele ar putea fi generate sau intretinute de  propria impulsivitate. 
Defecte: Emotivitatea si  nervozitatea, care ii tensioneaza si-i imping la reactii neadecvate.  Nestapanirea, subiectivismul, lipsa de tact si prevedere...

Litera T. Imprima  o atitudine dinamica si sociabila. Oamenii de tip T sunt puternici,  vivace, spontani, ingeniosi si constructivi. Nu pot sta pe loc; trebuie  sa avanseze, sa evolueze, sa creeze, sa fondeze. Au initiativa, decizie  rapida, aptitudini pentru organizare si comanda. Totusi, sunt dependenti  de ceilalti, de afectiunea si sprijinul lor. Au mare nevoie de dragoste,  familie, prieteni si colaboratori.
Defecte: Au o tendinta spre  agresivitate (mai ales verbala, dar nu numai) si isi pot pierde destul  de repede controlul. Se ofenseaza usor.
 

Litera U. Imprima o atitudine  metodica si superioara. Cei al caror prenume incepe cu litera U sunt  organizati, muncitori, practici si performanti. Ii atrage insa si  cunoasterea, spiritualitatea, misterul si pot avea talent artistic.  Adesea sunt in impas, nestiind cum sa se imparta intre tendintele  materialiste si cele idealiste, deopotriva de puternice. Au o parere  foarte buna despre sine si le place la nebunie sa fie adulati.
Defecte: Sunt egoisti,  teatrali, ingamfati si laudarosi. Le place sa critice. Au o nesiguranta  interioara care ii poate impinge catre adictii.  

Litera  V. Imprima o atitudine respectabila si impozanta. Cei al  caror prenume incepe cu V au planuri marete, dar urmaresc implinirea lor  in mod prudent, tenace si planificat. Dotati cu o inteligenta vie,  intuitie si inspiratie, au o mare capacitate de anticipare, ce poate fi  luata drept spirit profetic. Sunt responsabili, eficienti, loiali si  onorabili. Au emotii puternice, pe care cauta sa le controleze.
Defecte: Le lipseste  flexibilitatea si se adapteaza greu la schimbari. Sunt acaparatori,  posesivi si gelosi, iar uneori pot deveni chiar cruzi.

Litera W. Imprima o atitudine  expresiva si adaptabila. Oamenii "W" sunt curiosi, prietenosi, plini de  farmec, vioi, inteligenti si comunicativi. Sunt consecventi in urmarirea  scopurilor, dar abili si flexibili in metodele aplicate pentru a le  atinge.
Defecte: pot  fi dezordonati, delasatori, instabili si imprevizibili.

Litera X. Imprima o atitudine  inflacarata si senzuala, magnetism si un inepuizabil apetit erotic,  vitalitate si spirit intreprinzator. Sunt creativi, comunicativi si  lideri inascuti.
Defecte: Inclinatia catre placeri  si excese, dependente si risipa. Pot fi nepasatori, neseriosi sau  iresponsabili. 
 

Litera  Y. Cei al caror prenume incepe cu Y sunt pasionali,  independenti, dinamici si curajosi, dar si intuitivi, sensibili si  creativi. Au inclinatii romantice sau idealiste. Sunt emotivi si  romantici. Au o buna rezistenta fizica.
Defecte: Pot avea dificultati in  luarea deciziilor. Au reactii bruste si schimbari subite de dispozitie.

Litera Z. Imprima  o atitudine increzatoare si combativa.. Cei al caror prenume incepe cu Z  sunt curajosi si competitivi. Cauta puterea si faima. Pot avea interese  financiare sau politice, dar daca sunt motivati din punct de vedere  psiho-emotional, pot atinge succesul in orice domeniu, inclusiv artistic  sau sportiv. Au instincte bune, o intuitie ascutita si o inteligenta  iscoditoare. Sunt oameni pasionati, fascinanti si plini de forta.
Defecte: Acestia au  defectele comune firilor puternice: tind sa fie incapatanati, pripiti,  nesupusi, impulsivi si inclina sa-i comande sau sa-i controleze pe cei  din jurul lor, situatie care poate crea  tensiuni..
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu