duminică, 5 ianuarie 2020

Unic


Dezvoltare personala, sau ceva de genul.
Traininguri pt angajati, sa invete ceva nou, sa iasa din rutina, sa lucreze in echipa cu alte departamente..
Indiferent cum le-o fi chemand, eu nu le plac. Nu le sufar e prea mult spus, pt ca de regula locatia e deosebita si macar pt asta imi dau silinta mai mult.
De data asta tb sa identificam probleme si sa le gasim solutii inedite.
Bla-bla am zis si eu.
Pana cand da drumul la banda si zice: asta-i filmul, vedeti tot ce nu se potriveste sau...diferit.
Cea mai misto chestie ever! Incepe un film in care actorii rezolvau o enigma si de la un cadru la altul se schimba ceva:decor, recuzita, costume, accente, culori, lumina, dialogurile derapau uneori, se abateau de la idee, ce mai un iures de "diferit".
La final suntem intrebati pe rand cate diferente am vazut si care erau ele. Raspunsuri diferite: 5, 17,22, 38..urale tot mai mari. Imi vine randul:peste 120, zic. Si arat foaia, la fiecare "diferit" puneam un punct pe foaie, grupate cate 10.
Ma intreaba de ce am facut asa, ii zic ca nu m-am gandit, am reactionat doar.

Terminam ziua, ma ia deoparte si-mi zice ca am un dar extraordinar, sa fiu diferita. Sa vad diferit, sa gandesc diferit, sa fac rationamente diferite.
Si-mi zice ca e ok, ca tb sa invat sa folosesc asta in tot ce fac, in avantajul meu.

A fost unul din momentele in care am simtit ca las jos un munte pe care nici nu stiam ca il car in spate. Am stiut mereu ca sunt diferita, si toate nesigurantele care veneau la pachet cu asta s-au spulberat atunci, in ziua aia. Ziua in care "diferitul" mi-a devenit parte din caracter. Era si pana atunci, doar ca acum era asumat, era acceptat.

Incepe un nou an, nu te cauta in altii, ci descopera-te pe tine, asa cum esti,ia-ti calitatile, oricat de neconforme ar fi ele, si croieste-ti propriul drum. E doar al tau si tine doar de tine. Ia cu tine doar pe cei care-ti traiesc inima, si invata de la restul atat cat iti tb, dar nu te compromite doar ca sa fii...ca ceilalti.

4 comentarii: