joi, 14 iunie 2012

De poveste

Relatii de poveste, vieti de poveste, vacante de poveste.......de poveste! ne dorim ca totul sa fie rupt din filele basmelor citite in copilarie! printul trebuie sa fie cel mai cel, castelul trebuie sa fie cel mai maret, regatul trebuie sa fie cel mai renumit, rochia printesei trebuie sa fie de neintrecut in tot regatul! si Doamne ferste sa ai o viata normala!! ce drama!! sa nu stie toata lumea cine, ce esti si in ce castel/regat traiesti?? atunci povestea nu ar mai un basm, nu ar mai fi un succes!
ce e atat de rau sa duci o viata normala, fara sa vrei sa fii buricul pamantului? ce e atat de rau sa nu calci totul in picioare doar ca sa-ti vezi basmul copilariei indeplinit? ce e atat de grav in a fii cu picioarele pe pamant in loc sa gonesti dupa fantezii?
dar cel mai grav  pt cei amatori de povesti e faptul ca isi zugravesc realitatea astfel incat sa se potriveasca basmului! mereu in cautarea acestui tel, nu accepta sa vada ca lumea lor nu e chiar atat de stralucitoare! si teama, neincrederea, lucreaza sub straturile pastelate de vopsea care imbraca palatul.....sau ce-o fi cu adevarat la lumina soarelui.
si printului i se ascund defectele sub carpeta alba si pufoasa, si castelului i se acopera mucegaiurile cu inca un strat de vopsea pastelata! problema apare insa cand te izbeste realitatea in fatza si toate spoielile incep sa se desprinda! ce faci in cazul asta? o iei de la inceput, cu alte personaje, in cautarea aceluiasi basm! si pt ca te duce si pe tine capul ca intamplarea dinainte a fost o incercare nefericita de basm, ce faci? dai COPY PASTE tuturor declaratiilor de dragoste din trecut(si chiar le renegi cu toata puterea), de data asta catre noul print, noul castel, noul regat si construiesti din nou o imagine!doar pt ca ti-e teama sa-ti clarifici temerile si neincrederea!
 cel mai frumos e cand pornesti la drum dorind o viata normala, si ajungi sa traiesti un basm!


4 comentarii:

  1. Imi place foarte mult metafora pe care ai gasit-o.
    Da, oamenii bacanesc realitatea (a bacani = a machia). Dar sa stii ca multi o fac fortati de societate, de pretentiile acesteia, de faptul ca altfel risca sa fie considerati niste ratati daca nu se incadreaza intr-un anumit trend...nu sunt la un anumit nivel, considerat cel OK...
    O foarte mare greseala...dar ipocrizia e o a doua natura a omului...Daca e sa ma iau dupa chestia asta...eu nu sunt om :))
    Te pup! Chiar mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De regula incerc sa nu ma aprind pt toate anomaliile din jur, dar atunci cand ma afecteaza o ipocrizie atat de mare...nu am cum sa-mi tin parerea doar pt mine! oricum, sper sa-si invete toti lectia in cele din urma!

      Ștergere
  2. Uitasem :) Te astept cu forte proaspete la Happy Weekend! Maine ori poimaine :)

    RăspundețiȘtergere