miercuri, 16 iunie 2021

Diferit


 In general e bine, e necesar chiar, sa gândim diferit, sa vedem lucrurile diferit, sa găsim soluții diferit, sa simțim diferit. Lumea nu ar evolua nicicum populata fiind de clone care acționează la fel, au aceleași nevoi, se comporta la fel..

In particular insa, în anumite ocazii însă....diferența asta duce la nepăsare, narcisism, indiferenta, manipulare. Sunt cei ''descurcareti'' cu un plan bine ticluit (fie ca e vorba de o afacere neserioasa, fie ca e vorba de căpătuială, sau - din nou- o relație pe interes) care se folosesc de tot și toate ca să-și împlinească planul. Sunt cei ''curajoși'' care-și asuma riscuri fără sa le pese de impactul asupra celorlalți. Sunt cei ''puternici'' care se ridica luând, copiind și apoi strivind tot ce au folosit drept ajutor. Cred ca e chestiune de timp pana reușești sa ii dezvălui, sa ii vezi. Ce-ți trebuie, e un puternic simt de valori care sa te facă sa ii ții la distanta, sau sa te ții la distanta de ei. Nicidecum sa nu crezi ca e ok sa ii tolerezi, pt ca asta nu le da doar și mai multa putere, dar te pune pe tine și mai mult intrun risc de a pierde de pe urma lor.

Accepta lumea în toată diversitatea ei, stai alături de oamenii-soare, nu încerca sa ii repari pe descurcareti - curajoși - puternici, și fa mai departe tot ce ii e bun sufletului tău. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu