duminică, 22 noiembrie 2009

V-ati gandit?

Daca ar fi sa alegeti un obiect care sa va defineasca, care sa spuna "asta sunt eu! ", care ar fi acela? Cat de usor l-ati gasi? Poate sa fie orice! o carte, un obiect, o haina..orice! dar trebuie sa sugereze deopotriva calitatile si defectele fiecaruia! Cat de curajosi suntem atunci cand trebuie sa ne analizam singuri? cat de obiectivi putem fi? putem accepta comentariile altora? putem sa stam in fatza unei oglinzi care sa ne arate asa cum suntem? cati au curajul sa-si vada imaginea? cati au curajul sa recunoasca compromisurile pe care le fac, cati vor sa-si recunoasca minciunile, cati vor sa-si asume consecintele faptelor lor? Cati recunosc ca joaca teatru doar pana cand isi ating scopul? cine minte mai mult, femeia/barbatul?..
Ma intreb ce simte cel care joaca teatru, care mimeaza fericirea doar pt ca nu vrea sa fie singur..sau cel care poarta masca doar pt ca vrea sa primeasca rasfatul vietii!..oare cati oameni traiesc o astfel de viata? oare se obisnuiesc cu minciuna atat de mult incat de la un moment dat sa uite ca-si duc viata in minciuna? te poti obisnui cu asta?
Am intalnit oameni care actionau violent atunci cand le descopereai minciuna, aruncau vina in toate partile, toti erau de vina, numai ei erau victimele situatiei! Se ofticau ca erau prinsi sau sufereau ca ii puneai in fatza cu minciuna lor?
Oricum ar fi, acesti oameni mi se par niste mari egoisti, pun pret doar pe viata lor si pe visele lor! Cred ca traiesc intr-o mare amagire, cred ca nu-si cunosc drumul in viata..pt asta mi-e mila de ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu