duminică, 2 august 2020

Eliberare



- Tu nu fa la fel, arata ca ai bun simt.
- Tu nu raspunde inapoi, nu te cobori la acelasi nivel.
- Intoarce si celalalt obraz, ca iese la iveala adevarul si lumea o sa isi dea seama.


Uite asa am crescut, nu am fost invatata sa pun limite, nu am fost invatata sa raspund la fel, sau mai dur, ca sa-mi stie X de frica. Am avut reactiile, involuntare de cele mai multe ori, dar le-am tinut sub control.
Pana cand mi-am dat seama ca ''sub control'' umplea inima de suparare, tristetea tradarii..imi simteam sufletul de doua paralele, pt ca ''iaca, X a crezut ca sunt o carpa si nu merit respect''.

Oricine are dreptul sa creada orice, sa faca orice ii convine, in limitele morale si legale evident. Pt ca altfel i-am zice canibalism, nu societate.
Oricine are dreptul sa se exprime liber. Fara sa transforme discursul intrunul de ura si agresiune. Vezi tu, si lui Hitler ii placea sa spuna ce gandeste.
Omul are drept sa faca ce pofteste cu corpul si sanatatea lui. Respectand libertatea si sanatatea celuilalt. 
Omul are dreptul sa se revolte atunci cand viata, sanatatea, libertatea ii sunt puse in pericol. Pe motive reale, nu halucinatii SF tratate cu palarii de staniol purtate pe generatorul de idei. 

Cand indiferenta, cruzimea, nepasarea au justificare in ''libertatile exprimate'', ajungi sa resimti toxicitatea aceluia. Ai tot dreptul sa-ti pastrezi sanatatea mentala, fizica, si spirituala, punand stop. Punand bariera, inlaturand ceea ce-ti face rau.
Am mai scris despre asta, oricat doare momentul ruperii, macar te rupe de dez-amagire.

Si privesti in urma si-ti amintesti toate cele iertate, si e bine ca le-ai iertat. Si-ti amintesti jignirile, si le ierti pt ca stii ca omul te vede PRIN OCHII LUI, nu esti tu responsabil pt etichetarile nimanui. Si-ti vezi de calea ta. Drumul tau e doar al tau de parcurs, si nu trebuie vreodata sa pui pe un altul raspunzator de el. 

Don't ever let someone take away your happiness, because it was never theirs to take.


4 comentarii: