miercuri, 4 noiembrie 2020

Solution


 Tu fa ce poti mai bine, si mai mult, ca nu faci pt ei, ci pt El si pt tine. Insa nu te astepta sa primesti multumita, nici macar recunostinta. Si nu te supara cand altii o sa te huleasca tocmai pt ce ai facut. Cu siguranta or sa te judece stramb si gresit, dar nu sta in loc sa asculti! Ce faci tu, e intre tine si El, si cum gandesc ceilalti, nu conteaza.

Aveam vreo douazeci si de ani cand mi-a spus preotul asta. Am luat-o ca pe o axioma, si tot ce s-a intamplat dupa mi-a confirmat ca asa e. Stiu ca pt multi am parut egoista, dura, dar vezi tu..asta am parut pt ei! insa nu pt altii..De unde la inceput ma consumam, si incercam sa inteleg sa schimb, am ajuns dupa ani, sa nu ma surprinda nimic....Stii seninatatea aia a omului care stie adevarul si il priveste pe cel mincinos cum se afunda mai tare? 

In timpul primului lockdown, printre toate dezamagirile au fost si cateva comori. Despre una am scris AICI.  (mi-aduc aminte acum, reactia unora la cateva luni dupa ce scrisesem postarea: ''tu mereu scrii ca romanii sunt prosti''....Imi repet ca intotdeauna oamenii or sa vada lumea prin ochii lor si nu sunt eu responsabila pt asta). A fost un moment foarte cald in comunitatea orasului, pt ca s-a intamplat repede, doar prin bunavointa oamenilor, fara politicieni sau autoritati locale, doar oameni pt oameni. S-au mobilizat si au salvat fermele din jur, aducand mancarea in casele oamenilor. 
Recent, in timpul vacantei copiilor, guvernul a decis sa nu mai ofere meniul zilnic copiilor din vacanta. Ca nu sunt bani, ca nu pot sa distribuie pachete, motive birocratice. Toata lumea s-a scandalizat in weeekendul acela, au aparut cateva costume pe la emisiuni cu demagogia lor, dupa care nimic, parea sa se asterne tacerea. Insa lumea s-a mobilizat pe media, rapid, din nou, oameni pt oameni. In toate orasele, copiindu-se unii dupa altii. Magazinele locale s-au adunat iar si au donat fiecare ce au putut facand pachete cu mancare, fructe si dulciuri, zi de zi au pus in cutii mari, intrun spatiu special, in centrul orasului, si au anuntat pe media locul de unde familiile cu probleme sa mearga sa isi ia pachetele. Mesajul a fost scurt: ''Noi facem asta pt voi, veniti si luati pachetele, anonim, nimeni nu o sa va intrebe nimic, insa ne bazam pe bunul simt al locuitorilor ca de acolo or sa ia doar cei care sunt afectati de masura guvernului''.
M-a impresionat teribil, cat de repede s-au miscat oamenii, cat de repede au facut pachetele. Dar mai mult m-au impresionat toti ceilalti, care nu s-au repezit ca hulii la cutiile cu mancare, ci au avut atat de mult bun simt incat sa inteleaga ca asta e pt copii. Gestul a prins atat de mult la populatie incat oameni normali au venit sa adauge zilnic in acele cutii alte pachete, toata perioada de vacanta. Tu intelegi ca nu au luat profitand ca era gratis, ci au pus in plus, au adaugat?
In oraselele mici a mers de la sine, in orasele mari s-au organizat pe cartiere. I-a lasat guvernul balta? Fara scandal in media sau la televizor, oamenii au rezolvat singuri problema.
Fara tiganie, fara dezbinare, fara stanga sa acuze dreapta, ci oameni normali pt alti oameni normali.
Spune-mi de ce in alta parte asta nu se intampla....

Incepe lockdownul 2. Fermele si magazinele ce valorifica produsele lor au anuntat din nou ca au nevoie de noi, restul populatiei sa ii ajutam. Sa nu ne mai repezim in super-magazine, ci sa cumparam de la producatorii locali. Ma uit la orasul asta ca la un mecanism viu, care pulseaza in functie de vremurile in care traim. Ar putea sa iasa discutii, si comentarii, insa acestea sunt considerate nedemne si lasate deoparte. Ce rost au daca nu ajuta nimanui? Uite expresia asta o aud des aici. Si tb sa recunosc ca am auzit-o des doar aici....
Si ma intreb de ce.

Cand eram mici stiam de babele cu plasa. Practic erau unele care toata ziua umblau pe traseul lor, injurand comentand certandu-se cu altii. Babele cu plase si cu agenda. Daca se certau la asociatie stiau regulile pe de rost, notate cu creionul ascutit cu un cutit..prea vechi pt ascutitoare. Zic dur dar cred ca ele au fost inlocuite de altele inarmate cu laptop  si calculatoare. Nu tb sa mai faca traseu cu plasa, pot sa se faca auzite din spatele calculatorului. Oameni ce creaza o mie de probleme si zero solutii. Oameni care iti trimit linkuri si scriu chestii luptandu-se pt .....libertatea ta, ca deh.. tb sa te salveze cineva si de conspiratii, Amestecand bucati de adevar, ca intrun Picasso, luand urechea (ca doar e ureche, si o stii ca e reala) si punand-o in dreptul gurii..pt ca aia e marea conspiratie, sa crezi ca urechea tb sa stea la ureche..dar nuuu...conspiratia e ca urechea tb sa stea in locul gurii! Daca te opui cumva acestui ''ajutor deschizator de ochi'' esti prost, esti oaie, esti turma, esti orb..Dezbinare.

Uite, ar tb sa deschizi ochii. Daca baba-media, cu puterea laptopului ei are timp sa decanteze atatea conspiratii si sa publice atatea balarii in ''folosul'' urmaritorilor ei, dar nu poate sa rezolve O SINGURA PROBLEMA, cat de mica, insa arzatoare pt oras, sa stii ca nu merita sa te mai tii dupa ea. Nu o mai citi, pt ca nu o sa rezolve nimic niciodata. O sa faca mereu doar ce ii e mai simplu si mai convenabil ei. 

Insa la fel, fa si tu pt tine, Ca si cand ai face pt El, pt ca judecata tuturor celorlalti ......nu conteaza. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu