duminică, 8 noiembrie 2020

Teach them little


 Am stat cu ochii pe alegeri, toata casa intro vibrare. In fiecare dimineata primul lucru: cautatul rezultatelor.

 "A castigat albastru?" "Nu inca, incearca rosu sa opreasca numaratoarea.."

Stie de Trump, stie ce a facut si a zis de-a lungul celor 4 ani. Stie ce inseamna rasism, xenofobie, sau ura pt cei ce iubesc diferit. Stie ce inseamna protest, stie ce inseamna sa spui ce gandesti si sa te implici in nedreptate. 

Eram de varsta lui cand ascultam Europa Libera, cand am aflat ce a patit bunicul, cand am aflat ca in Europa oamenii au alta viata, si ca nu tb sa te lasi condus. M-a invatat tata.

Il invatam de mic sa stie lumea ce-o traim, sa stie si sa ii inteleaga pe toti, cu o limita: cand libertatea altuia ingradeste libertatea lui.

De ieri e mai usor sa fii parinte, sa spui ca omul bun, caracterul, adevarul conteaza. A fost greu sa explicam de ce unul ca Trump a fost presedinte.."Norocul" a fost ca xenofobii, rasistii si misoginii ce au prins curaj in toata lumea, s-au manifestat si la noi. A fost usor sa ii spun: "pt ca oamenii ca Trump sunt sustinuti de oameni ca ei. Dar e ocazia noastra sa luptam contra lor, insa cu armele noastre, nu ale lor".

Ieri am celebrat victoria, chiar daca suntem peste ocean. A fost victoria tuturor celor care nu sunt precum trump-istii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu