marți, 7 ianuarie 2014

Reeditare

 
 Will you be braver in a brave new world?
Asa se incheia un documentar pe Discovery..
Mi-a spus Rontzi mai demult, ca omul trece in viata prin aceleasi experiente pana cand invata din ele ce e de invatat. Eram copil pe atunci (acu 7 ani..stii Rontzi ca fuge pe bune timpul?..)si-o intrebam cu ochii mari "bine, dar de unde stiu ce tre' sa invat??". Ei bine, dupa multe peripetii ajunse la limita insuportabilului, am inceput sa vad cam ce e de invatat. Cel mai greu e sa fii obiectiv si sa faci ceea ce trebuie, chiar daca multi te vor dispretui si mai mult decat o fac deja! desi pare dur, o astfel de gandire te fereste de a mai fii dezamagit de atitudinea oamenilor..
 In documentar era prezentat "viitorul omenirii"..lentile puse pe ochi care ne vor ajuta sa tinem minte mai bine fetzele, sa ne orientam mai bine, sa identificam monumentele vazute, (ce mi-ar trebui si mie...ca zau, sunt belea! )etc..O gena care va face sa ne regeneram vreo parte a corpului in caz de Doamne Fereste, o alta gena care va intarzia imbatrinirea..oameni care se jucau de-a creatorii..si de aici se pornea marea dilema! desi totul pornea de la un scop nobil (vieti salvate, boli vindecate) nu puteai sa nu te intrebi in ce masura toate acestea vor fi folosite strict in folosul oamenilor. Stiind ca nu mai exista nici un risc, cu siguranta vor fii unii care vor trai "intens", pt ca nu mai au ce pierde, totul creste la loc! cu siguranta acces la aceste "inovatii" il vor avea mult mai usor cei cu dare de mana..Incepeau sa se contureze diferite scenarii! setea omului pt violenta va creste semnificativ pt ca, din nou "nu vor avea nimic de pierdut", jafurile vor fi la ordinea zilei, toti super-eroi invincibili...Parca si vedeam o lume de haos! ce mai,  final apoteotic! 
Ma intrebam..ce as face eu daca as fi peste noapte super-woman!..pai l-as ajuta pe Vlad sa care chestii, am construi amandoi casuta noastra cu mainile noastre (ca am fi rapizi si iuti, nu?), as urca cei mai mari munti, as umbla peste tot, in plimbari luuuuungi, pe jos, peste tot! in jungla, fara frica de serpi si alte animale rautacioase! as merge la Pol sa ma joc cu pinguinii! m-as juca intruna cu animalute! si as dormi putin, ca sa apuc sa fac tot ce vreau! Aaa da stai! gena imbatranirii! se rezolva si cu asta! deci pot sa dorm cat vreau! Visam eu cu ochii asaaaa..mijiti ca japonezu' si ma paleste ideea! de ce eu nu am fantezii cu banci jefuite si mormane de bani? paai..pt ca nu pot sa gandesc asa! si m-am intristat apoi..pt ca pot sa numar pe degete oamenii care ar fi oamenii chiar si super-eroi!..pt ca multi frustrati s-ar folosi de orice ca sa aiba ceea ce nu pot avea in mod normal..pt ca multi orgoliosi ar fi in stare de orice ca sa fie doar ei primii..pt ca multi ar face rau doar pt ca asta le place..
Ai putea avea sansa sa faci numai bine, sa salvezi, sa ajuti oameni, ai avea sansa sa aduci zambete in ochii copiilor vindecati, ai avea sansa sa tii familiile fericite, impreuna mult timp, ai avea sansa sa....
Si atunci, will you be braver in a brave new world?
Si daca "lumea asta noua" ar exista deja, si nu e vorba de puteri supranaturale sau gene modificate, ci de o lume altfel, cu un nivel de viata mai bun, cu posibilitati la indemana oricui, ai face tot ce poti pt a fi un om bun, sau ai privi trufas si mandru la cei ramasi in urma? 

3 comentarii:

  1. Dont't worry about those who talk behind your back, they're behind you for a reason! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-m bag picioarele:| Astia mi-au furat ideea pe jumatate:| Eu am in plan sa fac 3-4 chiupuri care implantate in organism sa aibe o parte din efectele spuse de tine aici, dar si altele. Am mai vorbit eu o data de ideea mea, dar generic:|
    SI in orice caz...chipurile mele nu o sa transforme pe nimeni in super-erou, o sa fie ceva foarte complex, dar care nu o sa reduca durerea incasarii unui pumn zdravan in fata sau o taietura sau o ruptura ca sa se ia toata lumea la omor ca oricum nu doare si creste la loc :))

    RăspundețiȘtergere